Voetbal

De Meiden van Zeerobben

Afgelopen week werden er door de Meiden van Zeerobben vijf wedstrijden gespeeld. Vier op zaterdag en één werd er al op donderdagavond gespeeld. Van de vijf gespeelde wedstrijden werden er slechts twee door de dames gewonnen. Helaas werd er door jongste meisjes (MO11-1 en MO13-1) weer verloren, maar ook MO15-1 moest een verlies incasseren. De twee oudere damesteams wisten wel te winnen. VR1 gaf het tweede vrouwenteam van SC Berlikum zoals verwacht weer klop en MO19-1 wist na een spannende pot het MO19-1 van SJO Bergum BVC Combinatie met lege handen naar huis te sturen.

Inge Mulder wist op haar eigen wijze Zeerobben MO19-1 op een 3-2 voorsprong te brengen in de 2de helft tegen BBC MO19-1. (Foto: S.L. Uiter)

MO11-1 reisde zeven kilometer oostwaarts af voor een potje voetbal tegen de girls van SC Franeker MO11-1. Voor de uitslag hadden de dames beter thuis kunnen blijven want de wedstrijd eindigde in een dramatische 18-0 winst voor de Franekers. De meisjes van Zeerobben MO11-1 moeten wel van voetbal houden want met zulke nederlagen moet de moed moet zo onderhand wel in de voetbalschoenen zakken. Aanstaande zaterdag gaan de bikkels het weer proberen. Thuis ontvangen ze dan de meiden van Black Boys MO11-1. Aftrap is dan al om 8.45 uur.

 

Ook MO13-1 wist weer niet een puntje te pakken. De koploper SDS MO13-1 bleek een maatje te groot voor de Harlinger meiden. Toch waren de meisjes van Zeerobben niet geheel kansloos en wisten ze toch een doelpuntje te maken. Misschien kunnen ze dat als een schrale troost meenemen naar de volgende wedstrijd. Die is pas op 12 mei tegen de nummer 2 Tzummarum MO13-1. Nog even oefenen dus de komende weken.

MO15-2 hadden afgelopen zaterdag een ‘offday’. Zij speelden een doordeweekse wedstrijd tegen koploper SWZ Boso Sneek MO15-1. Meer daarover in een volgende editie.

 

Als je voetballend de sterkere ploeg bent moet je er ook voor zorgen dat je scoort. Maar dat deden de meiden van MO15-1 niet afgelopen zaterdag. De wereld aan aanvallen maar verzuimen om te scoren. De tegenstander, LSC 1890 MO15-1, deed dat wel. Zij hadden niet die vele aanvallen nodig om een doelpunt te maken. Slechts een paar aanvallen waren nodig om deze dan toch te maken. De wedstrijd eindigde in een 0-1 voor LSC. Ook voor MO15-1 een doordeweekse wedstrijd. Zij gingen dinsdagavond de strijd aan tegen vv Hardegarijp MO15-1. De uitslag van deze wedstrijd was bij dit schrijven nog niet bekend. In een volgende editie van de Meiden van Zeerobben meer over deze wedstrijd.

De dames van MO19-1 gaan ook nog steeds lekker in de competitie. Afgelopen zaterdag wisten de dames tegen SJO Bergum BVC Combinatie MO19-1 met 4-2 te winnen. In de beginfase van de 1ste helft leek het echter nog niet op dat deze wedstrijd gewonnen zou worden. Na een kwartier keken de robben tegen een 0-2 achterstand aan. Maar later in de 1ste helft wisten ze, na beter voetbal, de aansluiting weer te vinden op BBC. Voor rust werd de 1-2 door de robben gescoord. Na de rust hadden de oudste junioren van de damesafdeling Zeerobben de grip op de wedstrijd en wisten ze aan het einde van de wedstrijd een mooie 4-2 overwinning op BBC bij te schrijven. Voor zaterdag geen wedstrijd voor de meiden van MO19-1. Eerstvolgende is op 9 mei om 19.30 uur in Urk tegen Urk MO19-1.

Het kampioenschap kan het VR1 niet meer uit handen geven. Na winst op SC Berlikum VR2 van vorige week donderdag lopen de dames qua punten steeds verder uit op nummer twee SC Franeker VR2. Het verschil bedraagt nu maar liefst 17 punten! Er kan dus al een klein feestje gevierd worden. Ook voor VR1 zaterdag geen wedstrijd. Pas 12 mei wordt de competitie weer voortgezet. Tegenstander is dan MKV'29 VR2. Aftrap om 11.45 uur in Leeuwarden.

|Doorsturen