Voetbal

De meiden van Zeerobben

Het was afgelopen zaterdag een bijzondere dag voor de vrouwen en meiden van Zeerobben. Alle teams (VR1, JO15-5M, JO13 en JO11) speelden een thuiswedstrijd.

 

Het was de vrouwen van VR1 er alles aan gelegen om de drie punten in Harlingen te houden. Dan zouden ze de tegenstander GAVC, die tweede staat, voorbij gaan op de ranglijst. Het werd een onderhoudende partij die uiteindelijk geen winnaar opleverde. Zowel Zeerobben als ook GAVC kregen kansen om de overwinning te pakken maar verzuimden dat en dus bleef het zoals het begon: 0-0. Nog geen vuiltje aan de lucht voor de vrouwen die morgen om 13.30 uur thuis spelen tegen Mulier VR1. Mulier heeft nog maar een puntje maar van onderschatting mag geen sprake zijn.

Voor JO15-5M stond er een heel bijzondere wedstrijd op het programma. Want als meisjesteams in een jongenscompetitie spelen is al een hele uitdaging maar als dan ook nog stadgenoot fc Harlingen op bezoek komt is dat natuurlijk best spannend. De meiden pakten het meteen goed op maar kwamen wel 1-0 achter. Maar de meiden waren toch een stukje beter dan de jongens maar verzuimden dat in de score tot uiting te brengen. Teveel kansen werden gemist waardoor er ‘slechts’ met  2-1 gewonnen werd. Uiteindelijk, na een faire partij, dus wel een terechte overwinning die de meiden op een achtste plaats brengt. Morgen gaat de ploeg op bezoek bij Bolsward.

Voor de meiden van JO13-1 stond de uitwedstrijd tegen SJO Feanstars op het programma. Die meiden staan op een derde plaats dus kon Zeerobben weer vol aan de bak. De heenwedstrijd werd destijds in september met 13-0 verloren maar die score werd nu haast gehalveerd. Er worden stapjes gemaakt door meisjes. Stukje bij beetje. Einduitslag was 0-7. Morgen weer een zware wedstrijd als koploper Leovardia op het programma staat. Alles uit de kast zullen we maar zeggen.

Maar winst of verlies, de meisjes lieten deze week wel even zien dat ze als geen ander waardebonnenboekjes voor de club kunnen verkopen. Onder aanvoering van enthousiaste ouders werd er een record omzet geboekt.

Er lijkt geen stop te zitten  op MO11-1. Afgelopen zaterdag kwam de nummer twee Heerenveense Boys op bezoek maar ook die hadden weinig in de melk te brokkelen. De teller bleef steken op 14-1. Binnenkort een feestje. Morgen weer een thuiswedstrijd als Urk op bezoek komt.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda