Voetbal

De Meiden van Zeerobben

Vier wedstrijden werden er afgelopen zaterdag door de Meiden van Zeerobben gespeeld. Zeg maar een onstuimige zaterdag. Maar de dames lieten zich niet weerhouden om een balletje te trappen, al was dat balletje trappen soms niet nodig vanwege de harde wind. Helaas werd er van de vier wedstrijden maar één gewonnen. Het VR2 deed in hun 7x7 competitie weer goede zaken met een monsterscore. VR1 verloor in Leeuwarden, MO11-1 gingen puntloos naar huis vanuit Urk en MO15-1 zagen de drie punten mee naar Franeker gaan. De wedstrijd van MO13-1 was uitgesteld naar een andere datum.

Zeerobben VR1

De dames van het eerste vrouwenelftal hadden een uitwedstrijd in Leeuwarden tegen het VR1 van de Leeuwarder Zwaluwen. Een sterke ploeg die ondertussen meedoet om de kampioenstitel. Thuis werd Zeerobben in een eerdere ontmoeting met 0-10 vernederd door de Leeuwarders. Zeerobben kon toen door veel blessureleed niet veel betekenen. De prognose van Anna Reitsma in de Leeuwarder Courant was dan ook dat de ‘Swelstjes’ een gemakkelijke overwinning zouden behalen in de return. Ze heeft in die prognose deels gelijk gekregen, maar dat het een makkie was voor de Leeuwarders? Het jonge dameselftal van Zeerobben gaf het afgelopen zaterdag zeker niet cadeau. Een volwassen spelende ploeg wist zelfs tot aan de rust de nul te houden. Pas in de tweede helft kregen de Leeuwarders greep op de wedstrijd en wisten met de hulp van de stevige wind mee er maar twee in het netje van de Harlingers te krijgen. Is de weg omhoog dan eindelijk gevonden door Zeerobben? Aanstaande zaterdag spelen de dames dé streekderby tegen SC Franeker VR1 op het Oostersportpark. Om 12.15 uur is aftrap op het PLUS-veld.

 

Zeerobben VR2

Voor de VR2 van de Zeerobben is het in kannen en kruiken, de schaal kan alvast gepoetst worden want het kampioenschap is aanstaande. De Zeerobben dames reisden afgelopen zaterdag af naar Hardegarijp om een wedstrijd te spelen tegen de rode lantaarndrager VVH VR2. Op voorhand al een wedstrijd waar de robbenvrouwen niet wakker van lagen. De ploeg van VVH had nog maar twee wedstrijden gespeeld in de hele competitie. Dus was het voor de Harlingers prijsschieten op Sportpark De Warren. De Harlingers pompten hun doelsaldo nog even lekker op met 13 doelpunten voor en nul tegen. Aanstaande zaterdag spelen de dames thuis tegen de Leeuwarder Zwaluwen VR3 in de Froonacker Arena om 13.00 uur! Na afloop een feestje?

 

Zeerobben MO15-1

De meiden van MO15-1 hadden afgelopen zaterdag een wedstrijd tegen SC Franeker MO15-1. Een echte streekderby die gezien de spannend was. Zeerobben wist helaas niet te winnen waardoor ze de koppositie verloren aan de Franekers. Na 70 minuten spelen wisten de Franeker meiden nipt met 1-2 te winnen. De ploegen waren zeker aan elkaar gewaagd en was Zeerobben zelfs de beter spelende ploeg, maar daar win je de wedstrijd niet mee. Aanstaande zaterdag  om 9 uur is er op Sportpark Het Bolwerk in Bolsward weer een nieuwe kans op drie punten. Dan is SC Bolsward MO15-2 de tegenstander.

 

Zeerobben MO13-1

De wedstrijd die voor de meisjes van MO13-1 gepland stond tegen ST Meppel/Alcides MO13-1 afgelopen zaterdag is verplaatst naar een andere datum. Voor zaterdag aanstaande staat een wedstrijd op Urk gepland om 13.00 uur.

 

Zeerobben MO11-1

Waar MO13-1 aanstaande zaterdag heen moet zullen de meisjes van MO11-1 het liefst willen vergeten. Op Urk werd er door de meisjes dik verloren tegen het MO11-1 van sv Urk met maar liefst 8-1. Misschien zaten de meisjes nog in een overwinningsroes van de zaterdag ervoor, want toen werd er nog stevig gewonnen in een oefenwedstrijd tegen de ook hoofdklasser Leeuwarder Zwaluwen MO11-1. Dit verlies maar snel vergeten en alle pijlen richten op de komende wedstrijd. De meisjes gaan morgen op bezoek bij  C.V.V.O in Lemmer. Op Sportpark De Rien begint de wedstrijd  om 9.00 uur.

|Doorsturen