De Meiden van Zeerobben

De afgelopen weken is er vanwege de voorjaarsvakantie weinig gevoetbald door de meiden van Zeerobben. Alleen VR2, MO15-1 en MO11-1 kwamen in actie. VR2 is op kampioenskoers, MO15-1 loopt uit in de competitie en MO11-1 oefende zeer succesvol.

De Vrouwen 1 van Zeerobben hadden geen wedstrijd de afgelopen weken waardoor ze zich konden voorbereiden op de komende wedstrijd in Leeuwarden tegen de nummer twee Leeuwarder Zwaluwen VR1. Thuis op het Oostersportpark werd er voor de winterstop nog flink verloren van de Leeuwarders. Of de Harlinger dames aanstaande zaterdag wat meer tegenstand kunnen bieden weten we pas zaterdagmiddag. De aftrap is om 14.30 uur op Sportpark Nylan in Leeuwarden.

Het Vrouwen 2 van Zeerobben ligt op koers voor een vroeg kampioenschap. Twee weken geleden lieten ze tegen de nummer twee Makkum VR1 nog eens duidelijk zien wie de aanstaande kampioen is in de 6e klasse 7x7. De Makkumer dames werden met 6-1 verslagen waardoor het puntenverschil opliep naar achttien punten in het voordeel van Zeerobben. Aanstaande zaterdag reizen de Harlingers af naar Hardegarijp. Daar wacht een wedstrijd tegen het VR2 van VVH. Die ploeg staat onderaan en heeft nog maar twee wedstrijden gespeeld. Aftrap is om 12.30 uur.

MO15-1 had afgelopen zaterdag wel een reguliere wedstrijd. Op het Oostersportpark werd het MO15-1 van vv Sint Annaparochie ontvangen. Zeerobben had duidelijk het wedstrijdritme vastgehouden dankzij enkele oefenwedstrijden want na tien minuten stonden de Harlingers al voor op de dames uit Sint Anna. De Zeerobben speelden sterk en binnen een half uur stonden ze al 3-0 voor. Een comfortabele voorsprong die ze niet lang vasthielden. Sint Anna kwam sterk terug en zette de stand voor rust nog op 3-2. Na de rust vielen er aan beide zijden geen doelpunten meer, al waren de meiden van Sint Anna er een paar keer heel dichtbij. De punten bleven dus in Harlingen en daardoor komt Zeerobben op de eerste plaats in de poule na twee wedstrijden. Aanstaande zaterdag spelen de meiden een thuiswedstrijd tegen SC Franeker MO15-1. De streekderby wordt gespeeld op het PLUS veld. Aftrap om 13.00 uur.

MO13-1 hield rust de afgelopen weken. Zij gaan aanstaande zaterdag weer van start in een wedstrijd tegen FC Meppel/Alcides MO13-1. De aftrap is op het PLUS veld om 10.10 uur. Weten de Robbenmeisjes hun koppositie te behouden? We weten het in de loop van zaterdag.

MO11-1 oefende afgelopen zaterdag tegen een andere Hoofdklasser. De Leeuwarder Zwaluwen MO11-1 kwamen graag even oefenen tegen de Harlinger meisjes. De wedstrijd stond voor de rust op een 2-1 voorsprong voor de Robjes. Aan het einde van de wedstrijd hadden de Zeerobbenmeisjes die voorsprong vergroot naar 6-2. Een mooie overwinning voor de meisjes van MO11-1. Aanstaande zaterdag zullen ze deze overwinning graag een vervolg geven op het MO11-1 van sv Urk. Op Urk begint de wedstrijd al om 9.45 uur.