De Meiden van Zeerobben

Het was afgelopen zaterdag schitterend voetbalweer met een graadje of 12 en een lekker zonnetje. Bijna alle meiden/vrouwenteams kwamen in actie. VR1 gingen op visite vv Hardegarijp, de dames van VR2 waren in Makkum te vinden, MO15-1 oefende in Harlingen en MO13-1 hadden een tripje naar Tollenbeek in Flevoland. MO11-1 had een wedstrijd tegen NOK MO11-1, maar deze is verplaatst naar een andere datum.

Hardegarijp VR1 had grootse moeite met het felle spel van de Zeerobben vrouwen in de eerste helft.

VR1

VR1 moest afgelopen zaterdag afreizen naar Hardegarijp voor een wedstrijd tegen het VR1 van de plaatselijke voetbalvereniging aldaar. De Robben speelden een puike eerste helft waarin ze VVH, die derde op de ranglijst staan, geen gemakkelijke eerste helft bezorgden. Tot aan de rust hielden de Robben de 0-0 en lieten ze mooi voetbal zien vol vuur en met de wetenschap dat deze wedstrijd wel eens hun kant op zou kunnen vallen! In laatste minuten van de eerste helft sloeg het noodlot weer toe en moest de uitstekende  keepster van dienst het veld verlaten vanwege een blessure na een risicovolle redding. En weer gaat het bij de dames weer niet zoals het had moeten gaan. Het wachten is op dat beetje geluk dat deze ploeg zo hard nodig heeft. In de tweede helft was het vertrouwen weg en maakte VVH al snel het eerste doelpunt. De Robbenvrouwen kwamen nog dicht bij een gelijkmaker maar die ging helaas net naast. Daarna was het voor de dames van VVH prijsschieten en werd het uiteindelijk 5-0! Een pijnlijke nederlaag met weer teleurstelling. De dames gaan verder en spelen pas op 9 maart weer een uitwedstrijd tegen de Leeuwarder Zwaluwen.

VR2

‘The good old story’ bij de dames van VR2 gaat ook nog wel even door. Dit natuurlijk in positieve zin. De uitwedstrijd tegen ‘titelrivaal’ Makkum VR1 was voor de Harlingers weer zoals verwacht. Winst voor het VR2 van Zeerobben en het kampioenschap weer een stapje dichterbij. O ja! De uitslag van de wedstrijd in Makkum was trouwens 1-9  voor de Robbenvrouwen. De volgende wedstrijd voor de Robben is aanstaande zaterdag op het Oostersportpark. In de Froonackerarena zal om 13.15 uur worden afgetrapt.

MO15-1

Het MO15-1 van Zeerobben had afgelopen zaterdag geen reguliere wedstrijd op het programma. Wel werd er gevoetbald. Een oefenwedstrijd tegen de meisjes van Workum MO17-1. Voor de Zeerobben een productieve en leerzame oefenpot waarin de Robbenmeiden de overwinning naar zich toetrokken. De eindstand bleef na 70 minuten spelen hangen op 8-0 voor de Robbenmeiden. Een knappe overwinning tegen een team uit een hogere leeftijdsklasse. Op 2 maart gaat de competitie voor MO15 weer verder. Op het hoofdveld van het Oostersportpark ontvangen de meiden dan het MO15-1 van vv Sint Annaparochie.

MO13-1

MO13-1 reisde afgelopen zaterdag helemaal af naar Tollebeek in Flevoland voor een wedstrijd tegen MO13-2 van vv Tollebeek. Na een mooie overwinning in de vorige wedstrijd tegen Workum MO13-1 bleken de meiden wel weer zin in te hebben in een overwinning. MO13-2 van vv Tollebeek bleek geen partij voor de Harlingers. De gasten vertrokken vrij gemakkelijk met de drie punten huiswaarts. Het werd 0-5.  Voor aanstaande zaterdag geen wedstrijd voor de meisjes van MO13-1. Ook voor hen is er pas op 9 maart weer een wedstrijd thuis tegen Alcipel (ST FC Meppel/Alcides) MO13-1.

MO11-1

De jongste meisjes hadden afgelopen zaterdag vrij. De geplande wedstrijd tegen NOK MO11-1 is verplaatst naar een andere datum. Zodoende konden de meisjes lekker uitslapen. Ook voor MO11 een aantal weken geen voetbal. Op 9 maart gaan de jonge dames op visite bij het MO11-1 van s.v. Urk.

Zeerobben VR1 zoekt keepster

VR1 van Zeerobben zoekt met spoed een keepster. De dames van het VR1 spelen 3e klasse A-categorie en ze missen op dit moment nog iemand op het doel. Zeerobben VR1 traint op maandag van 20.00 uur tot 21.30 uur en op donderdag van 19.00 uur tot 20.00 uur. De speeldag is zaterdag. Vooral in de middag. Het team bestaat uit een jonge selectie met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar. Ben je tussen 17 en 30 jaar en heb je enig keeperservaring en lijkt het je wat om in een jong en ambitieus team de belangrijkste taak te vervullen, stuur dan een mailtje naar meisjesvoetbal@zeerobben.nl met je naam, leeftijd en speelervaringen.