Voetbal

De Meiden van Zeerobben

De eerste speeldag van 2019 zit erop. Voor drie teams een droomstart en voor de twee andere teams een domper maar zo gaat het in het voetbal. Het balletje rolt vaak anders dan je zou willen. Maar het is pas de eerste speeldag van 2019 en er kan nog van alles gebeuren. Al met al niet een slechte oogst voor de meiden van Zeerobben.

De meisjes van Zeerobben MO11-1 hadden het zwaar tegen sc Bolsward MO11-1. De Harlingers werden met een 10-1 nederlaag naar huis gestuurd. (Foto: Hilbrand Kuperus)

VR1

Het Vrouwen 1 kende in haar ‘nieuwe’ samenstelling een iets teleurstellende start van het tweede seizoenshelft. De dames verloren van Be Quick Dokkum VR2 met 1-4 waar de verwachting was dat de Robbenvrouwen toch wel wat meer de bovenliggende ploeg zou zijn. Dat was bij vlagen ook zo, alleen bleef het scoren achterwege. Laten we het er maar op houden dat de ploeg nog even aan elkaar moet wennen. Volgende halte is Hardegarijp VR1 aanstaande zaterdag. Aanvang 12.00 uur op Sportpark De Warren in Hurderaryp.

 

VR2

Het Vrouwen 2 wisten zoals verwacht wel te winnen. Ze wisten een keurige overwinning in de wacht te slepen. ONB VR1 uit Drachten kwamen niet tot scoren terwijl de Robbenvrouwen drie keer het doel van ONB wisten te vinden. Volgende week gaan de dames op bezoek naar het VR1 van Makkum, strijdtoneel is dan Sport De Braak in Makkum. Aanvang wedstrijd is 14.30 uur.

 

MO15-1

MO15-1 won afgelopen zaterdag in Leeuwarden. Op Sportpark Nylan werd er met 2-3 gewonnen van het MO15-1 van MKV’29. In eerste instantie leek winst er niet in te zitten, maar na een 2-0 achterstand wisten Zeerobben zich op karakter terug te knokken naar een 2-3 overwinning. Een mooie overwinning die meer als een overwinning voelt dan als je met 5-0 wint. Voor aanstaande zaterdag is er geen wedstrijd voor de Robbenmeiden. Op 2 maart spelen de meiden thuis tegen het MO15-1 van Sint Annaparochie.

 

MO13-1

MO13-1 had een mooie zaterdag. De meiden wisten thuis een puike overwinning in de wacht te slepen. Tegen Workum MO13-1 wisten de Robbenmeisjes maar liefst acht keer te scoren. Toch wist de Workumer ploeg ook drie keer te scoren. Al met al een mooie start van de voorjaarscompetitie voor de meisjes van Zeerobben MO13-1. Aanstaande zaterdag reizen de meiden af naar Flevoland en wel naar Tollebeek. Daar wacht om 12.15 uur het MO13-2 van vv Tollebeek.

 

MO11-1

MO11-1 speelde in Bolsward al meteen tegen een van de zwaarste tegenstanders van hun nieuwe Hoofdklassecompetitie. Dat oersterke MO11-1 van sc Bolsward waar ze het voor de winterstop ook al zo zwaar tegen hadden. De Harlingers moesten een nederlaag incasseren van maar liefst 10-1 tegen deze Bolswarder meidenploeg. Misschien iets te overschat die Hoofdklasse? Misschien wel ja, maar we zijn nog maar net begonnen en er komen ook winstpartijen voor Zeerobben, dat is zeker. Aanstaande zaterdag vangen de meisjes hun tweede wedstrijd alweer aan om 9.00 uur op het PLUS veld. Tegenstander is dan NOK MO11-1. 

|Doorsturen