De Meiden van Zeerobben

De winterstop nadert nu echt. Afgelopen zaterdag was het voor de meeste teams de laatste speelronde van het jaar. Vijf wedstrijden stonden op het programma voor de meiden van Zeerobben. Er werd drie keer gewonnen en twee keer werd er verloren. MO11-1 was al klaar.

De meiden van MO15-1 hadden tegen St. Annaparochie MO15-1 duidelijk een off-day met een 1-7 nederlaag als gevolg. (Foto: Gertjan Miedema)

Afgelopen zaterdag was het voor Zeerobben VR1 de laatste kans op drie punten dit jaar. Met een ruststand van 1-1 had Zeerobben alle kans op winst gezien het dominante spel. Helaas was van die dominantie in de tweede helft weinig meer over. De ploeg uit Ternaard kwam zelfs op een 1-3 voorsprong. De robbenvrouwen wisten nog wel de aansluiter te maken maar konden in de resterende twintig minuten niet meer tot scoren. Weer een nipt verlies. Aanstaande zaterdag gaan de dames weer naar Franeker om daar de resterende 45 minuten te spelen van de wedstrijd die op 17 november werd gestaakt na de eerste helft.

Dat Zeerobben VR2 door dendert bleek afgelopen zaterdag wel weer. In Arum werden de Arumer vrouwen 1 door de Harlingers vakkundig afgedroogd. De Harlinger dames wisten maar liefst negen keer het doel van de Arumers te vinden. De nul wisten de Harlingers niet te houden. Ondanks het overwicht aan Zeerobben zijde wist de Arumer ploeg toch nog drie keer te scoren. Zeerobben gaat nu met 21 punten breeduit aan de leiding. De dames hebben nu 9 punten voorsprong op de tegenstander van komende zaterdag en nummer twee in de poule: Makkum VR1.

Dat dit het najaarsseizoen van Zeerobben MO17-1 niet was, is onderhand wel duidelijk. Alle competitiewedstrijden werden helaas verloren terwijl de ploeg juist zo goed begon in de Zwaluwen Jeugdbeker. Ook afgelopen zaterdag werd er verloren van Blauw Wit ’34 MO17-1. Met tien meiden in het veld werd de schade beperkt tot een 1-7 nederlaag. Voor de meiden niet een leuke periode deze najaarsreeks. Na de winterstop weer nieuwe kansen.

De meiden van Zeerobben MO15-1 hadden afgelopen zaterdag duidelijk hun dag niet. Tegen Sint Anna MO15-1 kon de Harlinger ploeg geen blok zetten. De uitwedstrijd werd destijds verloren met 5-3 en afgelopen zaterdag moesten de meiden een nederlaag van 1-7 incasseren. Toch hebben de meiden van MO15-1 een mooi najaarsseizoen achter de rug. Afgelopen maandag sloot de ploeg met winst op Franeker MO15-1 dit najaar in stijl af. Franeker werd met 3-1 verslagen. Zeerobben eindigt op een mooie derde plaats.

Zeerobben MO13-1 wist afgelopen zaterdag weer eens een wedstrijd te winnen. Op eigen veld werd Sint Anna MO13-1 met 7-3 verslagen. Ook MO13-1 kent een wisselend najaarsseizoen, maar vergeleken met vorig seizoen wisten de meisjes toch een mooi aantal wedstrijden te winnen. Daardoor eindigden de meisjes op een mooie vierde plaats al moeten de meiden nog een wedstrijdje spelen tegen Ouwe Syl MO13-1. Na de winterstop zal de ploeg vast en zeker meer van zich laten horen.

Zeerobben MO11-1 had vorige week al haar laatste wedstrijd van dit najaarsseizoen. De meisjes kenden een prachtig seizoen tot zo ver. Ze mogen zich, als tweede in de lijst, met trots vice-kampioen noemen. Het levert dan wel geen schaal op maar ze hebben het maar mooi even voor mekaar gekregen.