Voetbal

De Meiden van Zeerobben

Weer een dikke nederlaag voor VR1 en MO13-1, MO17-1 speelt net niet gelijk. Maar wel weer winst voor MO11-1 en MO15-1. VR2 had vrij.

Ondanks dat MO17-1 met tien speelsters speelden waren ze niet ver van een puntje af. (Foto: Allisha de Vicq de Cumptich)

De ziekenboeg bij Zeerobben VR1 lijkt maar niet te willen slinken. Blessures en een aantal afwezigen maakten het drama compleet. Met aanvulling van VR2 werd aangetreden tegen Blauw Wit/Warga VR1. De robbenvrouwen konden  niet het niveau aan van deze goed voetballende ploeg uit Leeuwarden. De Harlingers moesten dan ook weer een mega nederlaag incasseren. Blauw Wit/Warga won uiteindelijk met 0-11.

Het VR2 had vrij afgelopen zaterdag. Aanstaande zaterdag mogen ze weer de wei in tegen de Leeuwarder Zwaluwen VR3.

Het MO17-1 had afgelopen zaterdag een kans op winst tegen SDS MO17-1. De ploeg uit Easterein staat net als Zeerobben in de onderste regionen. Zeerobben verloor na een inhaalrace nipt van SDS MO17-1. Toch een knap resultaat voor Zeerobben ploeg dat ook veel blessureleed kent. De wedstrijd werd zelfs aanvangen met tien dames in het veld en geen wissels op de bank. De eindstand bleef na tachtig minuten hangen op 4-5 voor de dames van SDS.

De meiden van MO15-1 reisden afgelopen zaterdag af naar de Vlielandse Sportvereniging op Vlieland. De Robben begonnen de wedstrijd iets later dan gepland maar dat deed gezien de uitslag geen kwaad. Tegen een toch goed voetballende ploeg wisten de Harlingers toch nog met 2-4 te winnen. Een mooie overwinning voor de ploeg die steeds steviger de derde plaats in de poule bezet met nog een tweede plaats binnen handbereik.

Ook MO13-1 moest net als het VR1 weer een mega nederlaag verwerken. De meisjes konden afgelopen zaterdag geen weerstand bieden tegen het veel sterkere MO13-1 van Ouwe Syl. Wel wisten de robbenmeisjes zelf ook nog twee keer te scoren. Eindstand 2-10. De meisjes staan nog steeds vierde in de poule maar moeten aanstaande zaterdag wel winnen willen ze die behouden.

Zeerobben MO11-1, de jongste ploeg van de vrouwen- en meidenafdeling, beleeft een prima najaarsseizoen. De dames wisten afgelopen zaterdag weer te winnen. Tegen SJO DFC MO11-1 werd het maar liefst 1-5. Aanstaande zaterdag is voor MO11-1 alweer de laatste wedstrijd van dit jaar. De ploeg staat op een tweede plaats in de poule en mogen zelfs nog verliezen, ook dan blijven ze tweede. Het supersterke Bolsward is al lang kampioen, maar ook dit team is  een beetje kampioen. De meisjes hebben het heel goed gedaan dit seizoen.

 

Programma zaterdag:

8.30 Zeerobben MO11-1-St. Annaparochie MO11-1

9.45 St. Annaparochie MO13-1-Zeerobben MO13-1

11.35 Zeerobben MO15-1-SC Franeker MO15-1

12.45 Leeuwarder Zwaluwen VR3-Zeerobben VR2

13.00 SVO Sneek MO17-1-Zeerobben MO17-1

14.30 SC Berlikum VR1-Zeerobben VR1

|Doorsturen