Voetbal

De Meiden van Zeerobben

Dikke domper voor VR1, winst voor VR2, weer verlies voor MO17-1, gelijkspel voor MO15-1, winst voor MO13-1 en een stevige nederlaag voor MO11-1. Weer van alles wat afgelopen zaterdag in de wedstrijden van de Meiden van Zeerobben.

Het VR1 van Zeerobben zit in een zware crisis. Veel blessures in de ploeg en een tekort aan reservespelers brengen de resultaten tot een dieptepunt. En dan raakt de keepster vlak voor de wedstrijd ook nog geblesseerd waardoor er een speelster op doel moest. De dames verloren zaterdag dan ook met 0-9 van de Leeuwarder Zwaluwen VR1. Uiteindelijk stonden gedurende de wedstrijd nog maar acht speelsters op het veld. Al met al zit het de dames niet mee en hopen ze snel op betere tijden. Voor aanstaande zaterdag staat er een streekderby op het programma. In Franeker zal de gehavende ploeg spelen tegen sc Franeker VR1.

Zeerobben VR2 wist wel te winnen in Drachten. Hoewel het gezien de uitslag minder gemakkelijk ging dan in de voorgaande wedstrijden. De Harlingers trokken de wedstrijd uiteindelijk met 3-4 naar zich toe. In een eerdere ontmoeting was de uitslag nog 8-0 voor de robbenvrouwen. Directe rivaal Makkum VR1 verloor afgelopen zaterdag van Arum VR1. Zeerobben loopt nu met zes punten verschil lekker weg van Makkum die aanstaande zaterdag ook tegenstander is. De wedstrijd is dan op het Oostersportpark.

Ook Zeerobben MO17-1 heeft zo’n seizoen dat alles tegen zit. Net als bij VR1 kampt de ploeg met veel blessures en een gebrek aan reservespeelsters. Afgelopen zaterdag werd er weer verloren. Tegen Sint Anne MO17-1 werd het 1-9. Weer een teleurstelling en het team heeft nog geen één keer uitzicht op winst gehad. Misschien lukt dat de volgende wedstrijd tegen SDS MO17-1. Ook deze ploeg heeft net als Zeerobben nog geen punt behaald. De dames zullen even geduld moeten hebben, de wedstrijd is pas op 24 november.

De meiden van Zeerobben MO15-1 zitten zo goed als zeker in een stijgende lijn gezien de resultaten. Afgelopen zaterdag kwam de koploper op dat moment, sc Bolsward MO15-2, op visite. Zeerobben liet zich niet van de wijs brengen door deze sterke ploeg en speelden lekker hun eigen wedstrijd. Even leek het er op dat ze toch nog zouden verliezen van de Bolswarders na een strafschop maar tegen het einde van de wedstrijd wisten de groenwitten toch weer de stand gelijk te trekken. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-3. Men hield er een mooi puntje en een goed gevoel aan over. Komende zaterdag komt koploper SC Stiens MO15-1 op visite. Een echte topper dus.

Zeerobben MO13-1 wist weer eens te winnen. De nummer laatst, Leovardia MO13-1, bleek geen partij voor de meisjes. Ze wisten de Leeuwarders met 3-8 te verslaan. Een mooi resultaat waarmee de meisjes een plekje stijgen op de ranglijst. Komende zaterdag staat er een wedstrijd tegen de koploper op het programma, Tzummarum MO13-1. Voor de Zeerobjes een echte uitdaging om deze ploeg proberen te verslaan.

Zeerobben MO11-1 had afgelopen zaterdag een echte topper op het programma. Op het Oostersportpark ontmoeten ze het sterke sc Bolsward MO11-1. De uitslag was dan ook niet erg verrassend. Hoewel de meisjes het de afgelopen weken erg goed hebben gedaan bleek de tegenstander van afgelopen zaterdag veel te sterk. De Bolswarders hebben nog geen wedstrijd verloren. Ze wisten dus ook met 1-10 te winnen van de Zeerobkes. Maar goed, Zeerobben staat op een mooie tweede plaats en zal daar ook willen eindigen dit najaar. Voor zaterdag staat er een streekderby op het programma. Dan spelen de meisjes tegen het MO11-1 van sc Franeker.

Wil je als meisje/vrouw wel eens een balletje trappen in een leuke meiden/vrouwenploeg? Bij Zeerobben spelen meiden en vrouwen bijna in alle leeftijdscategorieën en op elk niveau. Lijkt het je leuk om het eens te proberen of heb je ooit wel eens gevoetbald en wil je weer gaan voetballen? Kom dan eens langs op het Oostersportpark tijdens een training. Je vindt de trainingstijden op onze website. www.zeerobben.nl onder het kopje Clubinfo. Of mail voor informatie naar meisjesvoetbal@zeerobben.nl

 

Programma zaterdag:

8.45 SC Franeker MO11-1-Zeerobben MO11-1

9.00  Zeerobben MO15-1-S.C. Stiens MO15-1

10.15 Tzummarum MO13-1-Zeerobben MO13-1

12.00 Zeerobben VR2-Makkum VR1

15.30 SC Franeker VR1-Zeerobben VR1

|Doorsturen