De Meiden van Zeerobben

Het was een mooi weekend voor de meiden en vrouwen van Zeerobben. Van de vijf wedstrijden die gepland stonden werden er vier gespeeld. Alleen de wedstrijd van MO13-1 werd niet gespeeld en MO17-1 moest afgelopen woensdag aan de bak. De vier wedstrijd die wel gespeeld zijn afgelopen zaterdag, werden allemaal gewonnen door de dames. Een knap resultaat!

Het geeft altijd iets extra’s zo’n streekderby tegen een team van SC Franeker, en helemaal als je wint. Zeerobben MO15-1 wist op het nippertje te winnen van SC Franeker MO15-1. (Foto: Gertjan Miedema)

Het VR1 van Zeerobben haalde afgelopen zaterdag dan eindelijk haar eerste drie punten binnen met winst op Leovardia VR1. Het leek er even op dat de dames het gelijkspel syndroom nog niet kwijt waren want het bleef lang 1-1. In de tweede helft was Zeerobben goed wakker en kreeg al in het begin meer grip op de wedstrijd. Zeerobben dacht een strafschop te krijgen maar het leek erop dat de VAR die beslissing terugdraaide… In de slotfase wist Dagmar Anema gelukkig haar tweede doelpunt te maken waarna er meteen werd afgefloten. Eindstand 1-2. Voor morgen staat er weer een Leeuwarder ploeg op het programma. MKV’29 VR1 is dan op het Oostersportpark de tegenstander.

De dames van Zeerobben VR2 mochten dan eindelijk na bijna vier weken geen voetbal weer aan de bak. Op het Oostersportpark werden de dames van Leeuwarden Zwaluwen VR3 ontvangen. Zwaluwen staat onderaan op de ranglijst en zoals al verwacht wist Zeerobben te winnen. De eindstand werd 4-0. Met deze overwinning behouden ze nog steeds de koppositie in de poule, al worden ze op de voet gevolgd door het VR1 van vv Makkum dat tweede staat. Morgen ontvangen de robbenvrouwen het VR1 van vv Arum op het Oostersportpark.

Zoals gezegd voor Zeerobben MO17-1 geen wedstrijd afgelopen zaterdag, deze werd woensdag gespeeld. Tegenstander was een oude bekende: AVC MO17-1. Ondanks de goede voorbereiding deze week verloor Zeerobben in Sexbierum met 2-0. Hopelijk valt het muntje een keertje hun kant op in de competitie want alles verliezen en onderaan staan is ook niet leuk. Lang treuren kunnen de meiden niet. Morgen staat er alweer een nieuwe wedstrijd op het programma. Op het Oostersportpark ontvangen de dames LSC 1890 MO17-1.

Ook MO15-1 van Zeerobben had afgelopen zaterdag een streekderby. In Franeker moesten de meiden aantreden tegen het MO15-1 van SC Franeker. De beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en het scoreverloop ging gelijk op. Toch ging Zeerobben met een 1-2 voorsprong de rust in, maar in de tweede helft viel al snel de gelijkmaker. Pas in de laatste minuten werd de wedstrijd beslist. Zeerobben scoorde dan eindelijk het winnende doelpunt. Eindstand 2-3. MO15-1 klimt met deze overwinning weer een plekje op de ranglijst en laat duidelijk zien dat ze de puzzelstukjes langzaam aan op de juiste plek krijgen. Morgen zijn de dames vrij.

De wedstrijd van Zeerobben MO13-1 was afgelopen zaterdag vervallen. Morgen wacht Blauw Wit ’34 MO13-1. Deze ploeg staat net een plekje boven de Zeerobben. Mochten de dames van Zeerobben deze pot winnen dan komen ze op een gelijk hoogte met de Leeuwarders. De wedstrijd wordt op het Oostersportpark gespeeld.

Voor MO11-1 van Zeerobben was er weer winst! Dit meidenteam is op het VR2 team na het meest winnende team van de damesafdeling. Zaterdag werd er in Sint Annaparochie het MO11-1 met 1-2 verslagen door de meisjes van Zeerobben. Met deze overwinning schuiven de meiden door naar een mooie tweede plaats. Morgen gaan de meisjes weer vol aan de bak. Op het programma staat hekkensluiter CVO MO11-1 uit Vrouwenparochie. Het is voor de meisjes weer een uitwedstrijd, maar dat zal ze een worst zijn, als ze maar winnen! En die kans is groot!