Voetbal

De Meiden van Zeerobben

Afgelopen zaterdag was het bekerdag en waren er geen reguliere wedstrijden voor de Meiden en Vrouwen van Zeerobben. Wel waren er voor twee van de zes teams nog een wedstrijd te spelen voor de Zwaluwen Jeugdbeker van de KNVB. MO11-1 en MO17-1 waren nog in de strijd om een plekje inr de volgende ronde van de jeugdbeker. Helaas werden beide teams uitgeschakeld.

 

Zowel MO11-1 als MO17-1 werden gekoppeld aan MKV ’29. MO11-1 ontving om 9.00 uur het MO11-1 en de dames van MO17-1 gingen op visite bij het MO17-1. Voor de Zeerobbenmeisjes was het MO11-1 van MKV iets te sterk. Na een 50 minuten spelen verloren de Harlingers met 0-3. Voor de jongste meisjes zit het bekeravontuur er op en kunnen zij zich volledig gaan concentreren op de competitie, waarin ze aanstaande zaterdag spelen tegen Sint Annaparochie MO11-1.

Ook voor Zeerobben MO17-1 zit het bekeravontuur er ook op. Tegen het MKV’29 MO17-1 wist het, net als de wedstrijd in de competitie, niet echt potten te breken. Na een 6-2 verlies in de competitie moesten Zeerobben ook in de beker haar meerdere erkennen in MKV’29 MO17-1. In Leeuwarden verloren de Harlingers met 5-2. Voor de Zeerobben meiden zit het bekeren er op en moeten nu vol aan de bak in de competitie. De ploeg staat laatste en hebben de punten hard nodig. Voor zaterdag geen wedstrijd voor de meiden, deze is verplaatst naar aanstaande woensdag. Tegenstander dan is AVC MO17-1 uit Sexbierum.

 

Voor de rest van de teams is het zaterdag wel weer vol aan de bak. Zeerobben VR1 reist zaterdagmiddag af naar Leeuwarden voor een wedstrijd tegen Leovardia VR1. Voor Zeerobben geen onbekende. In 2014 streden beide ploegen nog om het kampioenschap in de 4e klasse. Maar dat was vier jaar geleden en beide ploegen zijn nu qua samenstelling veranderd. Het zal vast en zeker een spannende wedstrijd worden voor beide ploegen. Leovardia zoekt nog steeds naar het eerste punt en Zeerobben wil nu wel eens drie punten winnen na drie keer niet verder te zijn gekomen dan een gelijkspel.

VR2 ontvangt zaterdag Leeuwarder Zwaluwen VR3. Na een paar weken geen wedstrijd te hebben gehad staan de dames van Zeerobben VR2 weer te trappelen om weer een wedstrijd te spelen. Na twee wedstrijden staan de dames al lekker aan kop in hun competitie. Of de ploeg zaterdag weer drie punten kunnen bijschrijven is bijna wel zeker. De Zwaluwen hebben na drie wedstrijden nog geen punt. Maar goed, het blijft voetbal en daar kan het balletje raar rollen.

 

MO15-1 reist zaterdag af naar Franeker om de streekderby van het noorden te spelen tegen het MO15-1 van SC Franeker. De Harlingers zitten duidelijk in een stijgende lijn en zullen dat tegen de Franekers zeker doorzetten. Zeerobben staat na drie wedstrijden op een keurige 3e plaats in de competitie, Franeker daarentegen staat met ‘zero points’ op de laatste plaats.

MO13-1 treedt zaterdag aan tegen Sint Annaparochie MO13-1. De ploeg staat met evenveel punten als Zeerobben op een vierde plaats in de poule. Zeerobben staat met een wedstrijd minder gespeeld op een derde plaats. Voor Zeerobben dus zaak om dat zo te houden. De dames spelen de wedstrijd zaterdag thuis. Alle reden om de dames aan te moedigen.

 

Programma

Zaterdag 27 oktober

 

 

Tijd

Thuis

Uit

10.00 uur

Sint Annaparochie MO11-1

Zeerobben MO11-1

11.30 uur

SC Franeker MO15-1

Zeerobben MO15-1

11.40 uur 

Zeerobben MO13-1

Sint Annaparochie MO13-1

12.00 uur 

Zeerobben VR2

Leeuwarder Zwaluwen VR3

15.00 uur 

Leovardia VR1

Zeerobben VR1

Woensdag 31 oktober

 

 

19.30 uur

AVC MO17-1

Zeerobben MO17-1

|Doorsturen