Voetbal

De Meiden van Zeerobben

Afgelopen weekend werden bij veel teams voorlopig de laatste bekerwedstrijden gespeeld. Zo ook bij de meiden van Zeerobben. Voor de damesafdeling stonden er vier wedstrijden op het programma. Helaas werd de wedstrijd van het VR1 afgelast door een personele onderbezetting. Gelukkig gingen de andere wedstrijden wel door en mochten die teams een overwinning vieren.

Vorige week wisten de meiden van MO11-1 al een mooie overwinning op SC Franeker MO11-1 te behalen. In de return op het thuisveld van de Franekers was het weer winst voor de jongste meiden van Zeerobben. Op Sportpark Hertog van Saxenlaan werden de Franekers dit keer met 2-3 verslagen. Zeerobben MO11-1 is met de overwinningen glansrijk door in de beker.  Al twee overwinningen en dan moet de competitie nog beginnen, hoe anders was het vorig seizoen! Zaterdag mogen de meisjes het gaan waar maken in de competitie. Op het Oostersportpark is al om 8.30 uur  Zeerobben te bewonderen in de wedstrijd tegen CVO MO11-1.

Zeerobben MO15-1 speelde afgelopen zaterdag een wedstrijd voor de beker tegen Workum MO15-1. Op voorhand al een gemakkelijke tegenstander gezien het feit dat de Workumer ploeg al flinke klop had gekregen van Bolsward MO15-1. De Bolswarders wisten in de 1e ronde van de beker maar liefst 26 keer het net te vinden. Ook QVC MO15-1 wist er 19 tegen het net te schieten van de Workumer ploeg. Dus werden de meiden van Zeerobben MO15-1 niet echt nerveus van de ploeg uit Workum. Op het Oostersportpark werd er door de Zeerobben meisjes 12 keer gescoord tegen Workum MO15-1. Een lekkere opsteker want een in wedstrijd eerder was QVC MO15-1 te sterk voor Zeerobben. Helaas was de vreugde voor korte duur voor de Robkes. Afgelopen maandag moesten de meiden alweer aan de bak. Dit keer was het de sterke ploeg MO15-1 van SC Bolsward. De meiden uit Bolsward gingen met een 1-7 overwinning  naar de volgende ronde van het bekeravontuur. Zeerobben MO15-1 kan zich nu volledig concentreren op de eerste competitiewedstrijd van zaterdag tegen Sint Anna MO15-1.

MO17-1 kan zich zeker stellen van de volgende ronde van de beker. Zij wisten afgelopen zaterdag op Sportpark De Lytse Trije in Sexbierum het MO17-1 van AVC met 4-6 te verslaan. De beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd maar uiteindelijk bleek Zeerobben de betere ploeg. De meiden van MO17-1 hebben nu een keurige reeks bekerwedstrijden afgewerkt en kunnen zich nu ook concentreren op de competitie. Zaterdag wordt op het Oostersportpark SC Stiens MO17-1 ontvangen. Om 13.25 uur wordt er afgetrapt op veld C. 

Het Zeerobben VR1 had een derde en laatste bekerwedstrijd op het programma staan tegen SC Bolsward VR1. Helaas moesten de Robben  verstek laten gaan vanwege een tekort aan speelsters. De ploeg kampte met een aantal afwezigen door blessures en andere persoonlijke redenen. Een moeilijke start voor de dames. Hopelijk gaat het in de competitie beter voor de robbenvrouwen. Ook voor hen start de competitie zaterdag, in Dokkum. Daar wacht hen de eerste competitiewedstrijd tegen Be Quick Dokkum VR2. De aftrap is om 12.45 uur.

Zaterdag zes wedstrijden op het programma voor de meiden van Zeerobben. Na een reeks bekerwedstrijden start voor alle teams van de dames/meidenafdeling de competitie, ook voor het VR2 van Zeerobben die niet aan de beker deel hebben genomen.

 

Programma zaterdag 22 september

Tijd

Thuis

Uit

08.30 uur

Zeerobben MO11-1

CVO MO11-1

10.05 uur

Zeerobben MO15-1

Sint Annaparochie MO15-1

11.15 uur

Arum VR1

Zeerobben VR2

12.45 uur

Be Quick D

Zeerobben VR1

13.25 uur

Zeerobben MO17-1

S.C. Stiens MO17-1

13.30 uur

Blauw Wit ’34 MO13-1

Zeerobben MO13-1

 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda