Voetbal

De Meiden van Zeerobben

Het loopt tegen de zomerstop en dat betekend dat de laatste speeldagen ook voor de meiden naderen. Zo werden er afgelopen zaterdag maar vier wedstrijden gespeeld. Voor MO13-1, MO15-1 en MO15-2 was het de laatste van dit seizoen, voor MO19-1 zou het de op een na laatste zijn. Maar maandagochtend bleek ook dat hun wedstrijd op zaterdag de laatste was. Drie wedstrijden werden er verloren door de meiden van Zeerobben en één werd er gelijk gespeeld. 

(Foto: Marin Weewer)

MO11-1 was vorige week zaterdag al klaar met de competitie. Deze dames maken zich op voor volgend seizoen. Afgelopen seizoen was niet echt een succes te noemen. Eindigen als laatste met nul punten is nooit leuk, maar gelukkig hadden de dametjes wel veel plezier in het spelletje. En dat is minstens zo belangrijk. Volgend seizoen weer nieuwe kansen.

MO13-1 ging zaterdag op bezoek bij DFC MO13-1 in Dronrijp. De dames wisten daar op de valreep toch nog een puntje te scoren door gelijk te spelen tegen DFC MO13-1 (1-1). Qua eindstand maakt het voor de robbenmeiden niet zoveel uit, ze blijven laatste met vier punten. Maar in tegenstelling tot MO11-1 wisten ze wel een keer te winnen en een keer gelijk te spelen. Voor volgend seizoen komt er MO13 elftal op de velden te staan. Een echte uitdaging voor de jonge dames want voor het eerst op een groot veld op deze leeftijd is best spannend. We zullen de verrichtingen van de dames nauwlettend volgen.

MO15-2 had haar laatste wedstrijd afgelopen zaterdag in Leeuwarden. Op sportpark Nylân moesten de meiden van MO15-2 het opnemen tegen de Leeuwarder Zwaluwen MO15-1. De Harlingers verloren kansloos tegen de Leeuwarders. Het truukje wat Zeerobben MO15-1 een week eerder deed op het Oostersportpark lukte MO15-2 helaas niet. Een 5-1 nederlaag moest er geïncasseerd worden door de Harlingers. Als afsluiter van het seizoen niet leuk natuurlijk. Toch hebben de meisjes van MO15-2 het niet slecht gedaan afgelopen seizoen. Een vijfde plaats in de eindstand van de competitie is voor een team met over het algemeen nog MO13 speelsters niet slecht te noemen. Het beloofd nog wat voor volgend seizoen! Dan zullen de dames verder gaan als MO15-1 team. Wie weet zit er dan wel een kampioenschap in!

MO15-1 wist ook niet te winnen in hun laatste wedstrijd. Tegen Sint Annaparochie werd er met 6-1 verloren. De meiden van MO15-1 hadden het moeilijk dit seizoen. Na het vertrek van de snelle aanvaller Rebecca Zwart naar MO19-1 had de ploeg een tekort aan scoringsvermogen. Toch hadden de meiden ook goede wedstrijden waarin vaak maar met minimale verschil werd verloren. Steeds moest het een verlies accepteren met maar een puntje verschil in de eindstand. Een negende plek in de lijst is voor dit seizoen het hoogst haalbare. Vorig seizoen eindigde de ploeg nog als derde. Voor volgend seizoen zijn staat er voor de dames een nieuwe uitdaging te wachten. De ploeg zal dan uitkomen in een MO17 competitie. Een mooie stap naar iets volwassener voetbal voor een mooie ploeg meiden.

MO19-1 had zaterdag een thuiswedstrijd tegen Gorecht MO19-1. Een sterke sportieve ploeg uit het Groningse Haren. Door enkele noodzakelijke wijziging in de ploeg van Zeerobben MO19-1 konden ze geen potten breken tegen de Harense ploeg, een 0-4 nederlaag was het gevolg. De laatste wedstrijd van dit seizoen zou woensdag zijn tegen Buitenpost, maar de ploeg liet maandagochtend weten dat ze de wedstrijd afzegden. Er was volgens hen ook geen kans om de wedstrijd komende zaterdag te spelen. De wedstrijdleiding heeft dan maar besloten om de wedstrijd te laten vervallen. En zo komt er ook voor MO19-1, die als vijfde eindigde in de competitie, een einde aan het rare seizoen. Maar ook voor de ploeg als MO19-1 komt een einde, volgend seizoen zal een groot deel van de meiden samen met terugkerende dames een nieuw VR1 gaan vormen. Zeerobben heeft dan sinds vier jaar weer een VR1 11-tal op de velden staan.

Het VR1 van dit seizoen is met twee vingers in de neus kampioen geworden. Voor volgend seizoen zal het ook voor hen weer een uitdaging worden om weer ongeslagen kampioen te worden. De ploeg zal als 7-tal een Zeerobben VR2 gaan vormen.

Voor dit seizoen zit het erop! Na de zomer zijn ze er weer met elke week een nieuwe Meiden van Zeerobben. Wil je ondertussen op de hoogte blijven van de Meiden van Zeerobben? Volg ons dan op de social media via @robbenvrouwen

|Doorsturen