De meiden van Zeerobben

Ze hebben er lang op moeten wachten maar afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. In de uitwedstrijd tegen L. Zwaluwen konden de vrouwen van VR1 het kampioenschap binnenhalen. Slechts een keer werd er deze competitie gelijk gespeeld en de rest van de negentien wedstrijden werd gewonnen.

Toen in Leeuwarden de vrouwen al na 1 minuut scoorden wisten velen dat dit eigenlijk niet meer mis kon gaan. L. Zwaluwen gaf de eerste helft nog wel goed partij maar in de tweede helft liep Zeerobben uit naar een 2-8 overwinning en kon na het laatste fluitsignaal het feest losbarsten. Op het veld werd de schaal uitgereikt en het feestje kreeg nog een mooi en lang vervolg in de Robbenplaat en voor sommigen later nog in de binnenstad. Een prachtig resultaat van deze talentvolle vrouwen. Morgen zijn de vrouwen vrij en dan spelen ze volgende week woensdag en zaterdag nog tegen resp. DTD en ST Blija/Holwerd. Op naar de 3e klasse.

Ook MO15-1 speelde in Leeuwarden. Zij kwamen in actie tegen kampioenskandidaat MKV. En de meiden konden niet voorkomen dat MKV het kampioenschap binnenhaalde. Het werd 4-1 maar Zeerobben bood uitstekend partij en staat nog op een vierde plaats met nog drie wedstrijden te gaan. Morgen spelen de meiden al om 8.45 uur thuis de derby tegen Franeker. MO13-1 liet dure punten liggen in Irnsum. Het werd 1-1 en omdat SJO DFC wel won staan Zeerobben en SJO DFC nu gelijk in aantal punten met nog drie wedstrijden te gaan. Morgen wacht de lastige uitwedstrijd tegen Be Quick Dokkum waar de meisjes al om 8.45 uur moeten spelen.