Voetbal

Zeerobben VR1 kampioen

De Meiden van Zeerobben

Allereerst de felicitaties naar het VR1 van Zeerobben met het behalen van het kampioenschap in de 6e klasse 7X7 competitie. Het hing al een tijdje in de lucht natuurlijk maar afgelopen zaterdag mocht het dan werkelijk gevierd worden. De dames werden dit seizoen nog niet één keer verslagen door hun tegenstanders. Slechts een gelijk spel was het slechtste resultaat afgelopen seizoen. En daarom was er afgelopen zaterdag feest op onder andere de Robbenplaat. Op naar promotie in het nieuwe seizoen.

Zeerobben VR1 werd ongeslagen kampioen na de wedstrijd tegen Arum. (Foto: Frans Bode)

Mededeling: Voor het nieuwe seizoen 2018/2019 is de vrouwen/meisjesafdeling op zoek naar enthousiaste trainers/trainsters voor onder andere MO13 en MO17. Lijkt het je wat om één van deze leuke groepen meiden te trainen? Meld je dan aan bij Linda Brandsma via email info@slimfitharlingen.nl

 

MO11-1 heeft de afgelopen tien dagen maar liefst vier wedstrijden gespeeld. Helaas wisten ze van de vier wedstrijden niet één wedstrijd te winnen. Op 9 mei moesten ze thuis tegen de meiden van Black Boys MO11-1 een 1-8 nederlaag incasseren. Drie dagen later kregen ze van SC Bolsward MO11-2 een verlies van 0-6 te verwerken. Ook de return tegen de Bolswarders eindigde in mineur. Daar werden de Harlingers met een nederlaag van 7-0 naar huis gestuurd. Afgelopen zaterdag werd uit tegen Sint Anna MO11-1 met 5-1 verloren. Al met al een slecht seizoen voor de jongste meiden van Zeerobben. Laten we hopen dat het volgend seizoen allemaal wat beter gaat.

 

Ook MO13-1 maakt een niet zo heel mooi seizoen mee. Ook bij deze meiden is er veel verlies geïncasseerd. Zo ook afgelopen zaterdag. Tegen SJO CVO/Ouwe Syl MO13-1 moesten de Harlinger dames een 5-0 nederlaag verwerken. Op maandag 14 mei werd er ook al verloren van Tzummarum MO13-1. Toe was de uitslag iets gunstiger voor Zeerobben. De groen witten wisten toen een doelpuntje te maken. Tzummarum won uiteindelijk met 1-4 van de robjes. De dames moeten nog één wedstrijd spelen morgen. In Dronrijp barst dan om 10.00 uur het geweld los bij SJO DFC MO13-1.

 

MO15-2 moest de afgelopen week twee wedstrijden spelen. De ene op 16 mei was tegen het MO15-1 van Zeerobben. Jawel een concurrent uit eigen vereniging. Ze wisten tenslotte de wedstrijd ook nog naar zich toe te trekken. Ze wonnen met 2-1 van hun clubgenoten. Afgelopen zaterdag werd er gespeeld tegen Be Quick Dokkum MO15-2. Ook deze wedstrijd wisten de dames te winnen. Met een mooie 5-3 op het scorebord konden de dames het lange pinksterweekend gaan vieren. Voor morgen staat een uitwedstrijd op het programma. Voor de dames de laatste van het seizoen. In Leeuwarden wordt om 8.35 uur tegen de Leeuwarder Zwaluwen MO15-1 afgetrapt.

Het was bij MO15-2 al te lezen dat MO15-1 verloor op de woensdag 16 mei. Misschien hadden we meer mogen verwachten van MO15-1, maar de dames zitten duidelijk in een dip dit seizoen. Het loopt niet echt lekker en dat is vooral voorin bij de aanval te zien. Scoringsvermogen missen de girls. Qua opbouwend voetbal zit het wel snor maar daar win het alleen niet mee. Dat de dames het kunnen bewezen ze afgelopen zaterdag. Tegen de Leeuwarder Zwaluwen MO15-1 werd zowaar gewonnen. Een puike overwinning met twee echte goals en eentje met een beetje geluk, maar dat telt ook. Morgen ook voor MO15-1 de laatste wedstrijd van dit seizoen. In Sint Anneparochie wordt tegen het St. Annaparochie MO15-1 het seizoen 2017/2018 afgesloten. Aftrap is om 11.15 uur.

 

Verlies voor MO19-1 in Damwoude. Tegen de girls van Broekster Wâlden MO19-1 had Zeerobben wel een dikke kans om te winnen… voetballend dan. Maar andere factoren in het voordeel van de tegenstander deden de Harlingers de das om. Maar goed, ze verloren wel met 5-2 in Damwoude en daarmee verspeelden ze een eventuele kampioenschap. Zit niets anders op dan uithuilen en overnieuw beginnen. Morgen staat er nog een zware tegenstander op het programma. Thuis ontvangt Zeerobben MO19-1 op het hoofdveld om 12.30 uur Gorecht MO19-1.

 

Na twee weken als kampioen in de wachtkamer te hebben gezeten was het afgelopen zaterdag zover, Zeerobben VR1 mocht hun wedstrijd van het jaar tegen Arum VR1 gaan spelen. Na een gedegen voorbereiding afgelopen week zoals, kampioen shirts bestellen, is de schaal klaar, gebak, een geweldig pannenkoek ontbijt, spandoeken, een fotograaf, was er zelfs nog tijd over om een aantal malen hard en fanatiek te trainen. De doelstelling van de dames was helder voor vandaag… ze willen het seizoen ongeslagen gaan afronden. En dat deden ze. Tegen Arum VR1 werd dan ook met een overtuigende uitslag gewonnen en konden de dames van VR1 een feestje bouwen. Met dit kampioenschap gaan de dames een lange zomerstop in en kan er worden voorbereid op een nieuw seizoen.

|Doorsturen