Sport

De Harlinger Veteranen op naar het kampioenschap

Afgelopen zondag speelden de Harlinger veteranen een thuiswedstrijd tegen Roden. Met hun koploperpositie beloofde het weer een mooie wedstrijd te worden. Het was warm weer, maar daardoor was er veel publiek aanwezig. De veteranen begonnen sterk en zetten mooie aanvallen neer door goede combinaties.

 

Na een tijd begon de vermoeidheid op te spelen en werd de sfeer er niet beter op. Dit kwam ook het spel niet ten goede, waardoor de Harlingers op een achterstand van 0-2 kwamen. Toch knokten ze door en konden ze gebruikmaken van twee voordeelsituaties. Niels Kappert stond tweemaal goed positioneert en kon de bal in het doel van Roden schieten. De teams begonnen feller te spelen. Waar Harlingen aan het begin van de wedstrijd nog de overhand had, waren de teams nu aan elkaar gewaagd. Na een gevaarlijke hoge bal op het lichaam van spits Don Hofmann werd een strafcorner verdiend. Na een miscommunicatie op de kop van de cirkel was het Daniël Schaaf, die genoeg ruimte kreeg om de bal in het doel van Roden te schieten. Roden liet het hier niet bij zitten en kwam nog met een counteraanval. Roden schoot de bal hoog in, waarna keeper Maarten Veenstra met een geweldige redding kwam met het puntje van zijn stick. Hierdoor konden de Harlinger veteranen met winst van het veld afstappen.

Aankomende zondag is het Super Sunday op de Harlinger mixed hockeyclub en spelen de veteranen om 11.00 uur de kampioenschapswedstrijd tegen Leeuwarden gevolgd door een wedstrijd van Dames 1 tegen gelijkwaardige tegenstander Hardenberg om 12.45 uur. 

|Doorsturen