Sport

De Copini 60+ kaatscompetitie is halverwege

Met veertien kaatsers op de wedstrijdlijst werd de zesde van totaal twaalf speelronden gekaatst en zit men op de helft van de Copini 60+ competitie 2024.

Johannes Hinrichs, Klaas Kloosterman, Teake Koster - Simon de Groot, Jan Kwast, Frans Alberda        0-5 + 2-6

Frans Alberda had met sien poot op een put staan bij ut zundag hoofdklasse kaatsen en had sien poot verstuukt. En dan dink ik, ja dat zal wel maar hij deed nog wel met op minder dan halve kracht. Hij nam met sien maten De Groot en Jan Kwast wel snel een voorsprong op partuur 1 met Kloosterman, Koster en Hinrichs. Ut ging echter niet lekker in deze partij. Want toen Hinrichs voorin wuu om een dikke kaats voorbij te slaan wudde ur van e andere kant protesteert. Want al van ut begin is ut bekend dat het niet mag en voorzitter Douwe Broersma had dat oek duudelijk op papier zetten. Hinrichs wudde boos en wuu niet meer verder. Dus die andere mannen moesten met sien tweeën en dat konnen ze nooit redde. Ut wudde dus een walk over met 0-5 en 2-6.

 

Geerts Zeilmaker, Thom Zuiderhof - Henk Bruinsma, Wiebe van Dijk            1-5 + 4-6

Dit leek een spannende partij te wudden van twee parturen die met 2 man kaatsten. Volgens Van Diek was dat een billug met werk want anders konnen je buutenperk nog wel us uutruste en dat was ur nou niet bij. En vlogen die ballen van Geert vorige week nog as een raket nou had se nou en dan oek missers. De eerste op 6-6 sedat Henk Bruinsma en sien maat ut eerste eerst pakten. En toen moest Tommie an e stuit en die gaf 2 vliegende zitballen. Toch wisten Henk en sien maat oek ut 2e eerst te pakken. Trouwens dat die Henk van een bekende CFK kaatsfamilie is konst wel sien. Hoe sloeg een boven en dikke kaatsen. En alle keren ston Tommie verkeerd hij zei, ak rechts staan gaan slaat ie um links en gaan ik links staan slaat ie um rechts, ik wud gek van die vent. Maar Geert had oek wat pech want, alle stuitsjes en ballen op e liene het die Tuuten (dat is Wiebe) met. Ze pakten toch nog een eerst maar de strijd eindigde op 1 om 5 en 4-6.

 

Douwe Broersma, Kerst Heida - Sieds Swart, Andries Koornstra       5-5 + 6-4 

Douwe begon sterk aan de opslag met 2 zitballen en 2 kaatsen en pakte partuur 5 op 6-4 het eerst, 1-0. Maar in het perk hadden Kerst en Douwe in het begin van de partij moeite met het zicht op de ballen en kwamen Sieds en Andries al snel weer terug op 1-1. Sieds en Andries zagen de ballen beter en sloegen grotere kaatsen en met enkele zitballen kwamen Douwe en Kerst op een achterstand van 1-3. Hierna herstelde partuur 5 zich in het perk met beter uitslagwerk en pakten 3 eersten op rij, 4-3. Het werd een spannend slot waarbij Sieds met zijn hoge opslagballen achterin het Douwe erg lastig maakte, 4-4. Kerst verbaasde vervolgens iedereen door 2 bovenslagen waarvan 1 op 6 gelijk en de stand op 5-4 bracht. Sieds en Andries lieten het er niet bij zitten en vochten zich terug tot 5-5. In het laatste en beslissende eerst was Douwe weer aan de opslag, wat niet zijn sterkste punt is. Maar hij kreeg nou even sien ouwe vorm terug en gaf 2 vliegende zitballen en had maar een buuten en Kerst retourneerde een bal, 6-2. Oek dient gezegd dat Douwe in ut perk deze partij oek iezersterk was. Eerst gaf Andries nog een zitbal 6-4 maar toen Douwe in een geconcentreerde kaatsstand ston sloeg ie de bal van skrik buuten.

 

De top 5 na zes speelronden:

1. Simon de Groot 39 - 20

2. Wiebe van Dijk 34 - 23 

3. Andries Koornstra         33 - 29

4. Douwe Broersma          31 - 28

5.Geert Zeilmaker 30 - 22

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda