Sport

Danser in Langweer

Roeisloep de Danser deed afgelopen zaterdag mee aan de de roeiwedstrijd in Langweer. Hier is het verslag van de dames.

Zaterdag 6 oktober ging de wekker weer 8 uur, de roeiwedstrijd in Langweer was namelijk vandaag. “Om 9 uur bij de veerbootterminal.” Inmiddels kwart over 9 waren we onderweg in onze Danser Touringcar. Zoals bij elke wedstrijd waar we heen gaan, de radio snoeihard en maar ruzie maken over wie mag ‘connecten’ met de radio om muziek uit te kiezen. Simon is het ondertussen van ons gewend en kent alle liedjes inmiddels ook uit zijn hoofd.

 

Aangekomen in Langweer, de radio nog steeds snoeihard. Kranen! Het ging redelijk soepel deze keer, de Danser aan wat andere sloepen vastgelegd en richting het café waar het palaver was. We hadden trek gekregen van onze verre reis en liepen de supermarkt naast het café naar binnen, we liepen richting de kassa waar Mariëlle zich afvroeg of ze hier wel een pinautomaat hadden?? Verrassend genoeg hadden ze die!

Inmiddels 12 uur, lagen we bij de startlijn, voor het eerst niet als eerste te hoeven starten maar als 7e! 12:06 START. Het ging goed, totdat we ongeveer op de helft waren, de Interballast voor ons, de Interballast naast ons, de Interballast ACHTER ons. Voor ons de Eucalypta, de stuurman van de interballast schreeuwde naar zijn team “Eucalypta we komen eraan!!!” Waarop Simon terug schreeuwde “Wij eerst!!!!” En inderdaad we zaten vlak achter ze, niet veel later ook deze sloep ingehaald. Toen Simon onze box aanzette met muziek, roeiden we allemaal nog een slag harder. Op naar de Nou-en. “Heel boos kijken, je spierballen een kus geven en inhalen”, was de boodschap die we kregen van Simon. Op naar Lyts Leeuwke en Hjoed ’n Makkie. Hoe we dit nou hadden gedaan wisten we eigenlijk niet maar we waren helemaal vooraan in de race. Met een hele grote glimlach roeiden we gewoon door!

 

We kwamen bij de brug. “Vanaf deze brug moeten we nog 2,5 kilometer dames!!!” We zagen de Poolzee steeds dichterbij komen, toen ze naast ons roeiden moesten ze heel erg hun best doen om ons in te halen, de Danser was op jacht tenslotte. Bijna bij de finish, steeds dichterbij en dichterbij. Je kon het juichende publiek al horen, verstand op 0 en doorroeien. 14:02 GEFINISHT. Eeeeeindelijk, snel naar de kraan zodat we niet lang hoefden te wachten. De Danser lag weer op de trailer en wij weer bij het café, nou ja aan de overkant bij de snackbar. Deze keer was het Katja die zich afvroeg of ze hier wel een pinautomaat hadden, en heel verrassend hadden ze deze alweer!!

Simon moest nog naar de stormruiter in Leeuwarden dus hij moest weg, maar gelukkig hadden we een vervanger namelijk Marcel. De hele middag met het team en Marcel op het terras gezeten, de rekening mag je Simon sturen hoor.

Eindelijk 18 uur, de prijsuitreiking zou elk moment beginnen. Dames eerste klasse 3e prijs: de Poolzee. Oh laat nu maar jongens, zij hebben ons ingehaald nu wordt het sowieso niks meer. Dames eerste klasse 2e prijs: de Doordrijver. Vergeet het maar. Dames eerste klasse 1e prijs: “Een sloep uit Harlingen, namelijk de Danser.” Wat waren we blij, en dat hebben we laten horen. (filmpje te vinden op de Facebook van Okke Hel Danser). We hadden onze prijs opgehaald en een aantal foto’s gemaakt. Rond half 7 was het toch echt tijd om weer richting Harlingen te vertrekken om de boot naar Terschelling nog te kunnen halen. We hebben een prachtige dag gehad, tot volgend jaar Langweer!

|Doorsturen

BuienradarAgenda