Sport

Dames VVH hebben de selectie compleet

Na een wisselvallig begin van het seizoen 2021-2022 kende Volleybal Vereniging Harlingen dames 1 een fantastische tweede helft. Zo ging alleen de wedstrijd tegen Swette Switters uit Scharnegoutum nog verloren. Door deze goede resultaten eindigden de Harlingers op een verdienstelijke vierde plaats in de competitie. Jammer genoeg verloren de dames tijdens de eerste helft te veel punten waardoor de doelstelling, namelijk kampioen worden of tenminste promotie net niet werd gehaald. Het is zaak nu eerder te gaan pieken en meer punten te halen in de eerste helft van de competitie. 

Kyra Graffelman en Manon van Bronkhorst zullen komend seizoen niet meer voor VVH uit gaan komen. Beide gaven aan het volleybal niet meer te kunnen combineren met hun studie en namen zodoende afscheid. Er werd gezocht naar versterkingen voor het komende seizoen. Deze versterking werd gevonden in Marrit Dijkstra, Liset Roosma en Welmoed Zeinstra. Marrit en Liset worden overgeheveld vanuit VVH dames 2. Marrit is inzetbaar als middenaanvalster, diagonaal en buitenaanvalster. Liset Roosma zal samen met Yvette Meirink gaan concurreren voor de spelverdeelsters positie. Marrit heeft in het verleden 2e divisie gespeeld bij vc Bolsward en is zodoende met haar ervaring een welkome aanvulling. Liset is een technische en complete volleybalster en gaat hierdoor zorgen voor meer stabiliteit in het team. Welmoed komt over van Dosko/Acta en speelde daar ook 1e klasse. Echter viel haar team uit elkaar. Zij zocht naar een nieuwe uitdaging en vond deze in Harlingen. Welmoed is inzetbaar als middenaanvalster en heeft een enorme sprongkracht. Door deze drie dames komt de selectie op twaalf speelsters en is dus compleet.

 

Het team zal er komend seizoen als volgt uit gaan zien:

Buitenaanvalsters: Regina van der Kooij, Mirthe Yntema, Iris Hooghiemster.

Middenaanvalsters: Welmoed Zeinstra, Ilse Yntema, Anique Halma, Marrit Dijkstra.

Spelverdeelsters: Yvette Meirink, Liset Roosma.

Diagonaal: Anniek Punt, Senna Jeeninga.

Libero: Lisanne Oudshoorn.

 

Komend seizoen zullen de trainingen wederom worden verzorgd door Meindert Paul Kwast. Anton van der Kooij zal ook het komende seizoen weer de dames gaan begeleiden tijdens de wedstrijden. “De doelstelling die we hebben is om kampioen te gaan worden. We zitten er al een aantal seizoenen tegenaan, maar het lukte steeds net niet om het laatste stapje te kunnen zetten. Alles zal dit seizoen moeten wijken voor de doelstelling. Ik heb er vertrouwen in dat dit het komende seizoen gaat lukken. Er zit zo ontzettend veel talent in deze ploeg en dat moeten ze meteen in het begin van de competitie laten zien. Het seizoen kan voor mij niet snel genoeg gaan beginnen”, meldt Meindert Paul Kwast. Op dinsdag 30 augustus zal de eerste training zijn van het nieuwe seizoen. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda