Sport

Dames Vuurzee roeien ronDom Grachtenrace

De dames van roeisloep Vuurzee reisden afgelopen zaterdag naar Utrecht, voor ronDom Grachtenrace. Hier is hun verslag.

Met de Harlinger roeikampioenschappen nog vers in het heugen vertrokken we zaterdagochtend richting Utrecht. De startlocatie was bij Theehuis Rhijnauwen. Een mooie omgeving! Nadat de sloep in het water was gekraand stonden de pannenkoeken al bij ons op tafel, heerlijk krachtvoer! We hadden er zin in!

Het doel van deze wedstrijd was om goed te letten op het slagtempo en het afmaken van de slag. Vanaf de start was goed te merken dat we er goed in zaten. Vanaf het Theehuis Rhijnauwen over de Kromme Rijn en door het prachtige natuurgebied Rhijnauwen naar de Stadsbuitengracht, door de karakteristieke Oudegracht en via de Vaartse Rijn naar het einddoel, de historische Veilinghaven naast de Jaarbeurs.

De grachten in de binnenstad waren af en toe wel heel smal maar met de aanmoedigingen van de mensen op de terrassen zijn we hier prima doorheen gekomen. Na een tijd van 1 uur en 52 minuten kwamen we over de finish. Een mooie tijd waar we zeker tevreden mee zijn. Uiteindelijk zijn we zesde geworden in de eerste klasse. Zaterdag 28 april zijn we te vinden in Grou. We zijn benieuwd wat deze wedstrijd ons gaat brengen.

|Doorsturen