Dames HMHC belonen zichzelf niet

Zondag 17 oktober stond de revanche wedstrijd tegen de dames van Roden op de planning. Na een goede voorbereiding waren het de mini’s Emma en Hugo die de eerste goal mochten scoren. Daarna was het de beurt van de dames van Harlingen.

De meiden begonnen scherp, maar de goals vielen maar niet. Jammer genoeg voor Harlingen lukte het de meiden van Roden wel gelijk bij de eerste kans om te scoren. Harlingen leek hierdoor verslagen aangezien ze de overhand hadden in de wedstrijd.

Harlingen bleef druk zetten en na een motiverende peptalk in de rust begonnen ze aan de tweede helft. Ze gingen focussen op het druk zetten en het midden dichthouden en vanuit daar de 1-1 scoren. Een paar keer kwamen ze erg dichtbij zoals tijdens een aanvallende strafcorner waarbij helaas de laatste stick miste om de bal te tippen.

De dames bleven strijden maar uiteindelijk was het toch Roden dat het tweede doelpunt maakte via een rebound in de strafcorner; 0-2 voor Roden. De dames hebben nog alles op alles gezet om deze achterstand te veranderen naar minimaal een gelijkspel. Ondanks mooi samenspel en een aantal doelpogingen ging de bal maar niet in het goal van de tegenstander en werd de eindstand 0-2.

Na de eigen wedstrijd stond er een wedstrijd van onze Heren 1 op het programma. Een erg spannende wedstrijd maar ook zij konden de punten helaas niet op eigen veld houden. Ondanks deze uitslagen wisten de dames en heren de dag gezellig met elkaar af te sluiten en is zo’n afsluiting zeker voor herhaling vatbaar!

Volgende week is er een week rust door de herfstvakantie. Die week daarop mogen de dames weer knallen!