Dames Harlingen laten wederom goede pot volleybal zien

Afgelopen zaterdag stonden de dames van Harlingen tegenover een oude bekende, de dames V.C. Zeus2K kwamen op bezoek. De uitslag van de eerdere ontmoeting waren het de dames van Harlingen die aan het langste eind trokken. Er werd gewonnen met 1-3. Aan de Harlinger dames dus de taak om ook dit keer de punten bij zich te houden. Hier een kleine samenvatting hoe de wedstrijd zich afspeelde.

Ous had deze week een selectie van acht dames die de Harlinger kant mochten verdedigen. De wedstrijd begonnen we met de volgende opstelling: Iris en Anna op de buiten, Ilse en Regina op de mid, Anniek op de diagonaal en Yvette op de spelverdeling. Mirthe begon samen met Anique, die geleend werd van de A’s, op de bank. Zoals gewoonlijk werd de wedstrijd niet op zijn sterkst begonnen. Er waren veel schoonheidsfoutjes aanwezig waardoor er niet genoeg kansen eerder gecreëerd. Hier wist Zeus2K goed gebruik van te maken, een team die op routine erg veel wist te scoren. Routine teams zijn voor de Harlingers meestal het moeilijkst om tegen te spelen. Zo kwamen de dames al snel op een flinke achterstand. Iris werd nog aan de kant gehaald voor Mirthe om de passing weer op orde te krijgen. Dit werd net iets te laat ingezet toch pakten ze het eigen niveau op en werd de schade nog beperkt tot een eindstand van 20-25.

De tweede set was er een kleine aanpassing in de opstelling, zo begon Anna op de bank. Die er dan rekening mee mocht houden overal inzetbaar te zijn. Mirthe stond dus nu samen met Iris op de buiten. Het niveau waar we de laatste set mee waren geëindigd werd doorgezet. Er stond een goeie pass linie waardoor het spel goed kon worden verdeeld door de spelverdeling. Er werd makkelijk gescoord en de set werd dus ook vrij makkelijk gewonnen. Uiteindelijke eindstand 25-20.

Set drie begonnen we weer met een iets andere opstelling, Anna kwam er in voor Anniek op de diagonaal. Harlingen had het deze set erg moeilijk om alles op orde te krijgen, er werden veel persoonlijke foutjes gemaakt waardoor Zeus2K vrij snel en makkelijk een paar punten los kwam te staan. Na een time out was het dus de taak om het eigen volleybal weer op te pakken. Met een stand 19-24 was het Mirthe die aan de opslag kwam. Met een prachtige save opslag en goed uitverdedigingswerk werd de stand teruggebracht tot een 24-24. De laatste punten werden om de beurt gepakt, 25-25, 26-26. Maar toch ging de set kant van de Harlingers dames, 28-26. Ook met dank aan Iris die elke bal die ze maar in handen kreeg keihard op de grond sloeg. Met een grootste blijheid aan het einde van de set, want wat voelde dat goed.

De laatste set kwam Anniek weer binnen de lijnen voor Anna. Deze set moest Harlingen hun eigen spel blijven spelen en niet meegaan in het spelniveau van de tegenstanders. Dit werd ook gedaan, de flow die in de derde set werd opgepakt bleef aanwezig en er werd lekker geramd aan de kant van Harlingen. De set werd vrij makkelijk binnen gehaald met een eindstand van 25-19.

Wederom hebben de dames van V.V.H. laten zien wat er in hun mars zit. Al met al een erg spannende wedstrijd. Dit werd na de wedstrijd dan ook fijn gevierd onder het genot van (een paar) biertjes en foute hitjes.

Aankomende zaterdag staan de dames van Bolsward op het programma. Een team zoals VVH met veel jonge speelsters. Om 12:30 uur mogen ze los.