Sport

Dames Danser Okke Hel Fries kampioen 2018

Okke Hel roeide afgelopen zaterdag in twee wedstrijden in Friesland. In Lemmer met de Danser en Snurk en in Grou met de Okke en Sterke Sietse. Hier is het verslag uit de pen van Okke Hel.

Lemmer

De Danser had dit jaar voor Lemmer gekozen als voorbereiding op de HT. Het team was op een aantal plekken gewijzigd. Ante en Roelly waren er dit keer niet bij. Daarom ging Hannah op slag naast Katja. Chantal op haar eigen plekje met Sandra uit de Tobbe naast haar. In de punt zat Elisabeth uit de Doeke Doeksen (moeder van Chantal), met uiteraard Mariëlle daarnaast.

 

We startten al eerste samen met de Parels van Bru, het was belangrijk om niet te gek van start te gaan, omdat het eerste stuk voor de wind de Brekken over niet het zwaarste deel zou zijn. Met mooie lange slagen gingen we dan ook rustig van start, na het keerpunt in de wind moest er wat meer kracht op, en langzaam namen we wat afstand van de concurrentie die achter ons gestart was.

 

Via de Lange sloot en de Brandemeer gingen we weer terug naar de Brekken. Op het laatste zware stuk in de wind terug naar Lemmer moesten we onze voorsprong verdedigen, en dat lukte prima! De Snurk was deze dag ook in Lemmer en de mannen hadden met invaller good old Ron een pittige race waarbij het veel moeite kostte om het juiste ritme te vinden.

 

Vervolgens wachten op de prijsuitreiking. De Snurk eindigde op een derde plaats algemeen; toch een kleine teleurstelling omdat de mannen voor de eerste plek gingen. Maar toen kwamen de dames aan de beurt en dan zag je dat er bij de meiden wel wat spanning was. Zouden we na Harlingen hier ook onze eigen klasse winnen? En ja dat gebeurde.

Toen over naar het algemeen klassement en daar bleek dat de meiden voor het eerst in de historie van Okke Hel Fries Kampioen zijn geworden. Ze mogen deze titel het hele jaar dragen. Wij willen de sponsors en ook de mensen die ons gesteund hebben bij de Jumbo-actie bedanken. Zonder jullie hulp kunnen wij deze prestaties niet neerzetten.

Twee jaar terug is groep meiden begonnen en dan dit jaar al zulke uitslagen neerzetten; dat belooft nog wat voor de toekomst.

 

Grou

Hier stonden twee herenteams aan de start. In het vuur van de strijd mistte de stuurvrouw van de Sterke Sietze al bijna de eerste boei van de wedstrijd. Net op tijd kon de sloep gekeerd worden maar een milde aanvaring met de Averij (!) kon niet voorkomen worden. Vele excuses en heel hard werken van de mannen brachten ons weer voor de Averij in de wedstrijd.

De sluisjes en het ondiepe water in Grou zijn altijd een grote uitdaging op de lange afstand die geroeid moet worden. Verder is er het Princes Margrietkanaal dat overgestoken moet worden en waar natuurlijk de beroepsvaart voorrang heeft. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Deze keer moesten we echt wachten voor een enorm vrachtschip. Dikke pech voor onze eindtijd.

 

De Okke had net als de Sterke Sietze last van een binnenvaartschip dat voorbij kwam en dit heeft zeker een minuut gekost op de roeitijd, misschien zelfs meer. Daardoor vielen de mannen van de Okke buiten de prijzen. Maar ze krijgen kans op revanche, op vrijdag 11 mei tijdens de Harlingen-Terschelling sloepenrace.

Wij bedanken iedereen die ons dit weekend heeft aangemoedigd en hopen ook bij de volgende wedstrijd weer op jullie steun.

|Doorsturen