Sport

Dames 1 sluit seizoen af met winst

Zondag 26 mei was de laatste wedstrijd van het veldseizoen tegen Hondsrug. Omdat de veteranen ook thuis speelden, organiseerden de dames van de activiteitencommissie een laatste Super Sunday. Ook waren er twee mini's vanuit het funckey en F-team bij de wedstrijd aanwezig, Fenna Bouma en Ivanka Smits. 

Tijdens de teambespreking legde de coach het accent op een paar punten, hockeyen vanuit de as en je man houden waren de aandachtspunten. Het was vervolgens tijd voor de warming up. De warming up ging eerst wat stroefjes, maar na een paar ballen kregen de dames de smaak weer te pakken en waren ze klaar voor de wedstrijd. Het fluitsignaal luidde. En de mini’s mochten eerst een doelpunt scoren, wat hen erg goed af ging.

De Harlinger dames lieten al gauw zien aan al het publiek dat zij de overhand hadden. Alleen moest dit nog resulteren aan de hand van doelpunten. De dames konden elkaar goed vinden en werkten allemaal hard voor elkaar, maar het eerste doelpunt bleef nog uit. Invalsters Evelien Haak en Roos van Stee kwamen goed mee met de dames. Na een pass op maat van Evelien, kwam deze terecht bij Jenna Burkels die de cirkel in kon lopen. Een mooie assist van Jenna op Hannamay Tjalsma zorgde dan toch eindelijk voor de verdiende 1-0 voorsprong.

Harlingen wist mooie aanvallen op te zetten, waarna een tijdje een tweede goal viel voor de Harlinger dames. Manon van der Meer en Melanie Nota wisten elke keer door te breken aan de rechterkant, waardoor ze vaak gevaarlijk konden worden. In de rust werden de laatste tactische puntjes besproken om dit spel in de tweede helft door te zetten. Wederom had Harlingen veel scoringskansen maar een derde doelpunt liet nog op zich wachten. Na een strafcorner te hebben geforceerd, wisten de dames de 3-0 te scoren. Na dit doelpunt zakte het spel van de dames wat in. Hondsrug wist hier gebruik van te maken en scoorde een tegendoelpunt, maar de Harlingers wisten de winst te behouden. Met een 3-1 winst hebben de dames nog heerlijk genoten van een BBQ en appeltaart. Met nog een paar leuke teamuitjes op de planning, zullen de Harlinger Dames nog even actief blijven en zijn jullie nog niet van ze af.

 

Uitslagen HMHC

Dames 1-Hondsrug                3-1

Veteranen-GHBS   5-4

Meisjes A1-Sneek A3            8-1

Meisjes B1-Roden B1           4-6

Meisjes B2-Hoogeveen B2  0-2

Meisjes C1-Sneek MC1        3-4

Meisjes C2-Stix C1               3-1

Meisjes C3-Steenwijk C3    2-2

Meisjes D1-Sneek D2            2-1

Meisjes D2-Sneek D5            6-1

Jongens A1-Steenwijk JA1 0-2

Jongens B1-Westerkwartier JB1         2-1

Jongens D1-Dash D1             1-3

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda