Dames 1 maakt het koploper moeilijk

Harlinger dames 1 vertrok in alle vroegte naar Paterswolde, waar de wedstrijd tegen koploper Eelde op het programma stond. Ze hadden duidelijke instructies meegekregen van coach Daniël Schaaf en gingen ijzersterk van start.

Met wat wijzigingen in de opstellingen stond iedereen goed op haar plek en konden de meiden goed druk zetten. Toch zakten ze de eerste helft erg in door de hoge druk van Eelde. Harlingen bleef knokken en kreeg een aantal goede kansen. Een mooi backhandschot van Sarah Rushforth werd gestopt door de goede keeper van Eelde. Daarna kreeg Harlingen nog een paar kansen, maar die mochten niet baten. Vlak voor de rust scoorde helaas een snelle spits van Eelde de 1-0.

Na de rust zette Eelde volle druk maar Harlingen wist er goed onderuit te komen. De tweede helft werd bijna continu op de helft van Eelde gespeeld. Daardoor creëerde Harlingen nog een paar strafcorners en mooie aanvallen. Een mooie tip-in van Jenna Burkels kwam net naast het doel terecht en ook het schot van Hannamay Tjalsma werd door de keepster tegengehouden. Toch profiteerde Eelde van een verwarrende counter. Harlingen heeft het door volle druk te zetten Eelde moeilijk gemaakt, maar ging ondanks dat zonder punten naar huis.

Aankomende week speelt Dames 1 een thuiswedstrijd tegen Lelystad. Dit zal weer een zware pot worden, maar Harlingen is vastberaden de stijgende lijn door te zetten. Voor hen spelen de Veteranen om 11.00 uur een wedstrijd tegen Leeuwarden. Het belooft weer een gezellige en sportieve dag te worden.