Sport

Dames 1 laatste drie weken in neerwaartse spiraal

De Harlinger dames waren er mooi op tijd bij deze dag, al om elf uur stonden alle meiden klaar op de hockeyclub in Zuid-Laren. Het beloofde een mooie dag te worden en iedereen had zin in de wedstrijd. Na lekker te hebben ingespeeld, kon de wedstrijd gaan beginnen.

Al vrij snel kreeg Harlingen een strafcorner tegen, wat meteen zorgde voor een 1-0 achterstand. Dit had Harlingen niet zien aankomen. Ondanks dit tegendoelpunt zetten de Harlingers de tegenstander gelijk onder druk. Hierdoor leidde ook Hondsrug balverlies. Dit resulteerde niet veel later in een mooi uitgespeeld doelpunt via Jenna Burkels op Joyce Heida, die de bal over de keeper in het doel flatste. Toch wist Harlingen dit spel niet vast te houden, waardoor het slordig werd.

In de tweede helft maakte Hondsrug hier ruimschoots gebruik van. De acties van Harlingen werden niet afgemaakt en de communicatie tussen de meiden werd op den duur steeds slechter. Toch konden de dames met hun laatste beetjes kracht nog één goal forceren door een harde klap van de achterhoede op Hannah Touwslager te spelen, die de verdedigers van Hondsrug wist uit te spelen. Eindstand: 4-2.

Aankomende zondag spelen de dames hun laatste wedstrijd in de eerste seizoenshelft thuis tegen Leeuwarden. Om met de juiste spirit de winterstop in te gaan, zijn de dames gebrand om te winnen en kunnen ze alle support gebruiken om 12.45 uur aan de Westerzeedijk. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda