Dames 1 laat punten liggen in Hoogeveen

Na een uur langer te hebben kunnen slapen, vertrokken de Harlinger dames zondagochtend naar Hoogeveen. Echter na het fluitsignaal bleek dat dit uurtje langer slapen niet had geholpen.

De dames begonnen de wedstrijd zwak en konden niet in hun spel komen. Opnieuw hielden de dames zich niet aan hun taken. De meiden bleven hun best doen. Het eerste kwart bleef het spannend. De dames van Hoogeveen waren heel erg fanatiek. Er waren nog wel een aantal mooie kansen, die helaas niet werden benut. Ook Hoogeveen had enorm veel kansen, waar keepster Mirela Rodenburg vaak in actie moest komen om de kans te keren.

In het tweede kwart scoorde Harlingen vanuit de strafcorner. Met 1-0 gingen ze de rust in. Tijdens de rust zeiden de coaches dat we ons eigen spel moesten gaan spelen en ons niet moesten laten beïnvloeden door het spel van de tegenstander.

Met dit in hun achterhoofd begonnen de dames aan hun derde kwart. Na de rust was er wel verbetering maar het ging nog steeds niet vlekkeloos de rust was ver te zoeken. Hier profiteerde Hoogeveen van en zorgde voor een gelijkspel. Harlingen knokte en kon weer op voorsprong komen. Ze bleven echter rommelig en ook Hoogeveen gaf niet op. 2-2 was het resultaat in het derde kwart.

Het laatste kwart verliep net zo. De eindstand in Hoogeveen werd 3-3.

Met teleurgestelde gezichten vertrokken de meiden weer naar Harlingen met maar één punt op zak. Aankomende zondag spelen ze een thuiswedstrijd tegen Dash uit Hoogezand om 12.45 uur. Hopelijk is er weer veel publiek, die de meiden naar een overwinning juichen.