Sport

Dames 1 laat groei zien

In tegenstelling tot het mooie weer van vorige week, mochten de dames vandaag in echt herfstweer hockeyen, regen dus. De dames wilden de volgende drie punten pakken, dus mooi hockey en doorzettingsvermogen stond centraal. 

Na het fluitsignaal zetten de dames van Harlingen, Assen gelijk onder druk. Hierdoor had Assen moeite om de bal weg te werken en wist Harlingen de bal regelmatig te onderscheppen. Na vele kansen wist Jenna Burkels na een voorzet van Hannamay Tjalsma de 1-0 te scoren. Niet te vergeten dat dit het gevolg was van het verdedigende werk van de dames in de achterhoede die steevast hun mannetje stonden. Edine Outhuijse was op de linkerkant niet te passeren. Harlingen bleef erg sterk en kon de dames van Assen blijven verrassen. Na wederom een voorzet van Hannamay, kon Jenna via de rechterkant de bal perfect langs de keeper in het goal slaan. Het stond 2-0 voor de Harlingers. Echter, zakte Harlingen gelijk in en werd slordig. Hierdoor kon Assen direct met een counter de 2-1 scoren.

Na de rust bleef Harlingen het tempo van Assen aanhouden, waardoor de stand snel op 2-2 kwam. Dit bleek een wake-up call voor de dames, want Harlingen begon het eigen spel en tempo weer op te pakken en kon hierdoor aanvallend veel laten zien. Door een slimme strafcorner via de linkerzijde was het een voorzet van Hannah Touwslager op Jente Bijlsma die de bal met een tip-in prachtig in het doel van de Assenaren kreeg, 3-2. Assen liet zich niet kennen en counterde gelijk na het tegendoelpunt en slaagde hierin, 3-3. In de laatste minuten bleef Harlingen knokken. De overtuiging tot winnen was duidelijk zichtbaar. Ook deze week kon er hockeyt wat verbeterd worden maar door de strijdlust lieten de meiden prachtige aanvallen en onderscheppingen zien. Zo ook de laatste onderschepping van Joyce Heida, die resulteerde in een succesvolle drie tegen een met de twee spitsen. Harlingen trok daardoor aan het langste eind en verliet met opgeheven hoofd het veld. De drie punten waren binnen met een welverdiende uitslag van 4-3.

Aankomende zondag speelt Harlingen een uitwedstrijd in Drachten tegen koploper Graspiepers.

 

Dames 2 verliest in laatste minuut

Als eerste van de seniorenteams was het afgelopen zondag de beurt aan dames 2 thuis tegen Steenwijk. Ondanks het slechte weer lag het veld er prima bij. Al snel in de wedstrijd kwam Harlingen op voorsprong door het koelbloedig benutten van een strafbal door Maura van Koppen. Lang ging de wedstrijd gelijk op. Harlingen kwam 1-2 achter maar door een uitstekend doelpunt van Leandra Kingma werd de stand weer gelijk. Helaas kwam Steenwijk uiteindelijk in de laatste minuut door de verdediging heen en lukt het Steenwijk om op de valreep nogmaals te scoren. Eindstand 2-3.

|Doorsturen

BuienradarAgenda