Sport

Dames 1 houdt positieve sfeer vast

Op het programma van Harlinger dames 1 stond dit weekend de uitwedstrijd tegen Meppel. Het was mooi weer en de sfeer was wederom prima. De meiden hadden er zin in en na een krappe voorbereiding, volgde het beginsignaal.

 

Aan het begin van de wedstrijd had Harlingen het zwaar en met enkele blessures en afwezigheid van speelsters werden ze achterin iets kwetsbaarder. Dat bleek gelijk toen Meppel met een verrassingstreffer kwam. Na een mooi schot vanaf de 23-meterlijn tipte een speelster van Meppel de bal in het doel. Het beloofde een zware wedstrijd te worden. Keepster Mirela Rodenburg moest enkele keren ingrijpen, maar gelukkig was ze “on fire”. Toch wist Harlingen het spel vrij snel om te zetten en domineerden de dames de rest van de wedstrijd. Maar er moest nog wel gescoord worden, want de keepster van Meppel was ijzersterk. Harlingen zette mooie aanvallen op, maar een doelpunt bleef uit. Pien van Smeerdijk en Manon van der Meer konden vanuit de achterhoede meerdere malen de cirkel betreden en daar viel dan toch een doelpunt voor Harlingen. Met 1-1 gingen de Harlingers de rust in.

Na de rust wisten ze het dominerende spel vast te houden. Meppel kreeg het zwaar en de bal kwam niet meer in het 23-metergebied van Harlingen. Dit gaf rust en vertrouwen, maar Harlingen stond nog steeds gelijk terwijl ze dominerend waren. Na mooi overspel en goede communicatie door, de meeste ervaren speelsters, Hannamay Tjalsma en Joyce Heida, werd het tweede doelpunt gescoord. “Koekkoek” werd er geroepen nadat de bal tussen de benen van de keepster in het doel belandde. Niet veel later werd de keepster van Meppel nogmaals van de wijs gebracht en was het plotseling 1-3. Het vierde doelpunt zat eraan te komen, maar deze bleef uit door de goede defensie van Meppel.

 

Harlingen kon tevreden het veld verlaten en voelden al wat gezonde spanning, omdat ze aankomende zondag koploper Flevoland mogen ontvangen tijdens de Super Sunday in Harlingen. De veteranen spelen om 11 uur voor aanvang van deze spannende wedstrijd van Dames 1 om 12.45 uur. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda