Sport

Dames 1 heeft weinig geluk

Afgelopen zondag speelde Harlinger dames 1 een uitwedstrijd tegen gelijkwaardige tegenstander Dash in Hoogezand. Het weer was fantastisch, echter wel erg warm om te hockeyen. Gelukkig voor Harlingers had de tegenstander hier ook mee te kampen. Na een line-up met de speelsters en moeders van Dash, op deze mooie Moederdag, gaf de scheidsrechter het beginsignaal.

Een mooie passeerbeweging van Monica Schaafsma.

Er werd een goede wedstrijd gespeeld met mooie acties van beide partijen. Dash is erg goed in vrijlopen en de ballen in de loop geven en Harlingen was niet te stoppen als zij de bal het werk lieten doen en veel overspeelden. Manon van der Meer is een ster in het onderscheppen van de bal en kon zo mooie combinaties maken met invalsters Tineke Pars en Edine Outhuijse op het middenveld. De bal kon meerdere malen spits Jenna Burkels bereiken, die een aantal mooie doelpogingen had. Al met al kan gezegd worden dat Harlingen goed heeft gespeeld. De verbeterpunten zijn het uitverdedigen en daarbij het vrijlopen. Harlingen moet zeker gebruik maken van haar kwaliteit door mooie combinaties te maken en de bal het werk te laten doen.

Dash benutte deze wedstrijd haar kansen, waar Harlingen geen geluk had. Ze raakten de paal, de zijkant van het doel of de keeper hield alle doelpogingen tegen. De wedstrijd eindigde met 3-0 verlies voor Harlingen. De Harlinger dames hebben nu twee zondagen rust en nemen dan revanche op gelijkwaardige tegenstander Hardenberg op de laatste Super Sunday van het seizoen. Ze spelen de wedstrijd om 12.45 uur aan de Westerzeedijk, waarvoor de Veteranen hun eerste plek nastreven in een wedstrijd tegen Leeuwarden om 11 uur.

|Doorsturen