Sport

Damclub Excelsior

Er waren vijf spelers beschikbaar op dinsdag 7 november. Bij de ‘gewone’ interne competitie met de langst durende partijen heeft dan een persoon een staand nummer, maar voor een sneldamwedstrijd kun je dan vier ronden spelen met vijf spelers, waarbij ieder een rustronde krijgt zodat de speeltijd eerlijk verdeeld is. 

Toen een speler er de voorkeur aan gaf niet mee te doen besloot het overgebleven viertal toch tot een sneldamwedstrijd. Bij de uitslagen hieronder is daarom slechts beperkt commentaar gegeven omdat iedereen in ijltempo zijn spel moet spelen, want er is per partij per persoon slecht tien minuten denktijd beschikbaar.

 

Ronde 1:

Jan Stelwagen-Marco Bekema                 2-0

Marco gaf al aan nog niet direct snel te kunnen denken, nadat hij door weer en wind was binnengekomen. Jan kreeg vrij snel enig voordeel en Marco had uiteindelijk te weinig tijd om verlies af te wenden. 

Elle van Keimpema-Klaas van Keimpema              0-2.

Enige geluidsperikelen maakten al op afstand duidelijk dat het Klaas voor de wind ging. 

 

Ronde 2: 

Jan Stelwagen -Elle van Keimpema        2-0

Jan was warmgedraaid en zette de partij meteen naar zijn hand. In een hopeloze positie gaf Elle op, nog ruim voor het ‘vlaggetje’ was gevallen.

Marco Bekema -Klaas van Keimpema   0-2

Marco was nog niet in de prima vorm van vorige week zodat Klaas kon toeslaan. 

 

Ronde 3:

Jan Stelwagen -Klaas van Keimpema    1-1

Jan stond vijf minuten in tijd voor en had een betere stand. Toch had hij niet voldoende tijd om het dammeneindspel systematisch in zijn voordeel te beslissen.  

Elle van Keimpema -Marco Bekema      2-0. 

Intussen was Elle nu ook warm gedraaid, waarmee hij op de valreep van de avond nog 2 punten binnen haalde.

 

Klaas en Jan scoorden het hoogst in drie rondes met elk 5 punten, ze ‘moesten’ daarom nog een beslissingspartij spelen en zo geschiedde. Ditmaal echter haalde Jan zijn tegenstander door de gehaktmolen. In een 12 om 12 stand stond Klaas er hopeloos voor, hij kon toen alleen nog maar schijven weggeven. 

 

Volgende week hopen we weer voor de interne competitie te kunnen spelen. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda