Sport

Damclub Excelsior

Na drie weken pauze hebben ze op 31 oktober de draad weer opgepakt, met als start een korte vergadering. Door het beperkte aantal leden zoeken de damclub naar andere speelvormen zodat er eventueel door elke deelnemer twee partijen op een avond gespeeld kunnen worden. Daarvoor moet dan wel de maximale speelduur per partij aangepast worden. Toch wel een operatie waarover men nog even wilde nadenken. Conclusie: ze gaan nog even op de oude voet door om op 9 januari een en ander opnieuw te bespreken. Op 2 januari en uiteraard op dinsdag 26 december wordt er niet gespeeld.

Na de vergadering hebben ze nog een rapid-ronde gespeeld, waarbij elke speler 25 minuten denktijd heeft. Omdat van tevoren niet duidelijk is hoe lang een vergadering duurt spelen ze erna liever niet voor de interne competitie, omdat daarbij partijen drie uren kunnen duren. 

 

Uitslagen rapid-ronde:

Jan Stelwagen - Marco Bekema     1-1

De partij begon tamelijk klassiek en Jan had al snel tijdsvoordeel. Hij probeerde dat in voordeel op het bord om te zetten, maar Marco verdedigde zich taai en maakte geen fouten. In het eindspel had Marco nog slechts twee minuten terwijl Jan zich verrekende op de positie. Marco had aan de tijd die hem nog restte voldoende om remise af te dwingen. 

 

Klaas Rodenburg – Johan 0-2

De partij leek gelijk op te gaan, maar al vrij snel kon Johan een vernietigende combinatie toepassen, die meteen tot het einde van dit duel leidde. 

 

Klaas van Keimpema – Elle van Keimpema 2-0

Enkele weken geleden waren de gebroeders elkaar ook al tegengekomen. Elle leek op revanche uit en stond na een combinatie al snel enkele schijven voor. Bijna altijd is dat beslissend, maar bij sneldammen bestaan geen zekerheden. En dat bleek ook deze keer, Klaas won tegen alle kansen in. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda