Sport

Damclub Excelsior

Op 5 september - de eerste dinsdag van september - startte damclub Excelsior het nieuwe seizoen met een korte vergadering met daarna nog een zogenaamde “Rapid-ronde”. Dat is een vorm van sneldammen waarbij men maximaal 25 minuten per persoon heeft voor de hele partij.

Op 12 september begonnen we met de ‘gewone’ interne competitie, waarbij drie wedstrijden (zes spelers) werden gespeeld. Door omstandigheden zijn ze namelijk nog niet voltallig. 

 

Elle van Keimpema - Jan Stelwagen          0-2

De partij begon min of meer klassiek, maar daarna probeerde Jan zijn tegenstander op te sluiten (alleen op het bord uiteraard). Elle wist echter steeds goed te verdedigen, maar dat kostte wel de nodige tijd. In het late middenspel was de stand tamelijk gecompliceerd en Elle had slechts een mogelijkheid om de stand te vereenvoudigen. Hij koos echter verkeerd waarna Jan na een combinatie de partij in zijn voordeel direct kon afronden. 

 

Koop de Vries - Klaas van Keimpema        1-1

De stand van deze partij leek geruime tijd gelijkwaardig. Toch vreesde Koop dat Klaas zou kunnen doorbreken naar dam en daarom stelde hij in een 8 om 8 stand remise voor. Klaas zag de winst nog niet zitten en accepteerde het aanbod.

 

Dick Bekkema - Johan Beuker      nnb

Beide spelers houden van ingewikkelde standen, al leek het daar op het eerste gezicht nog niet op. De laatste blik op het bord liet zien dat Johan een schijf voor stond. Vrij vaak geeft dat de doorslag, maar zeker is dat niet. De uitslag volgt over een week. 

 

Belangstellenden kunnen vrijblijvend langskomen. De speelavond is op dinsdag in de Koegelbult en de partijen beginnen om 20 uur waarbij de inloop rond 19.45 uur start.

|Doorsturen

BuienradarAgenda