Voetbal

Daisy Zeilmaker geslaagd

Daisy Zeilmaker is geslaagd en heeft haar diploma verenigingsscheidsrechter gehaald. Zij mag vanaf nu alle wedstrijden in de B categorie fluiten.

Bij Scheidsrechtersvereniging Noord- en West-Friesland heeft Daisy de opleiding tot verenigingsscheidsrechter gevolgd. Deze opleiding bestond uit vier bijeenkomsten waarbij ze onder toezicht van begeleider Willem-Jan Kimp vier wedstrijden heeft moeten fluiten. Dit deed ze bij MO17-1, JO17-1, het 2e en het 3e elftal van fc Harlingen. “Kritisch kijken naar mezelf en verslagen schrijven over hoe ik het de volgende keer beter kan- of anders zou doen, waren mijn twee specifieke leerdoelen”, laat Daisy weten.

Met het diploma op zak heeft ze wel een voorkeur voor het fluiten van wedstrijden. “Mijn voorkeur gaat uit naar wedstrijden van de damesafdeling zoals MO17 en Vrouwen 1. Ik merk dat de meiden van welke leeftijd ook, het erg leuk vinden wanneer een vrouwelijke scheidrechter de wedstrijd fluit. En daar krijg ik vervolgens weer energie van. Dat maakt het dat ik het zo leuk vind. Maar een potje bij de mannen draai ik m’n hand inmiddels ook niet meer voor om!”

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda