Voetbal

Cruciale wedstrijden in de maand maart

Zeerobben zal in de komende wedstrijden aan de verwachtingen, die bij aanvang van de competitie aanwezig waren, gestalte moeten geven. Op de laatste plaats en na de winterstop slechts één punt uit vier duels geeft te denken over de misschien wel overschatting van de kansen in deze toch wel spannende competitie. Tot vv Groningen, zevende plaats met 19 punten staan de directe concurrenten voor de gevreesde onderste drie plekken. 

Noordscheschut is één van die concurrenten, de tegenstander van zaterdag aanstaande. Met 18 punten staan ze slechts vijf punten boven Zeerobben. In het begin van de competitie lieten de Harlingers twee dure punten liggen in de thuiswedstrijd. Vlak voor tijd benutten de gasten nog een strafschop. Ook Noordscheschut kan de punten natuurlijk goed gebruiken om uit de gevarenzone te komen. In de inhaalwedstrijd uit tegen Winsum leden ze met 1-0 een gevoelig en onverdiend verlies.

Voor de rode lantaarndrager zal de hervatting na twee competitie loze zaterdagen van grote betekenis worden. Zijn de mannen genoeg hersteld van de ruime nederlaag tegen ON Groningen. Weten ze de strijdlust te vinden, die hen in Drachten in ieder geval nog een puntje opleverde. De pijntjes vanwege blessures zullen wel verdwenen zijn. Dus kunnen ze in de komende wedstrijd al laten zien, dat de huidige positie op de ranglijst een vergissing is. We zijn benieuwd of trainer Postma van de elf spelers binnen de lijnen een team weet te smeden. De trouwe aanhang kan wel weer een goed resultaat gebruiken en Zeerobben als club verdient dat ook.

Noordscheschut-Zeerobben, aanvang  14.30 uur.

 

Programma voor zaterdag 9 maart:

VV Balk-VV Gorecht

 Be Quick Dokkum-VV Winsum

 SV Bedum-Broekster Boys

 Drachtster Boys-PKC '83

 VV Noordscheschut-Zeerobben

 d'Olde Veste '54-VV Groningen

 CVV Oranje Nassau G-HZVV

 

|Doorsturen