Sport

Copinikaatsen 60+

Douwe Broersma de grote leider was er niet dus kaatsten de mannen nou niet om e punten maar om de stijlvolste kaatser uut te zoeken. Ut begon een dik kwartier eerder omdat ut lotten nou wat sneller ging as anders. De aanvangstijd is en was 19.15 uur maar Iesy Brandsma houdt ur nog Amerikaanse tieden op na hij kwam gewoon veul te laat. Maar hij kon ansluute bij partuur Piet Stellingwerf en Sieds Swart een poerbest partuur.

Kiek us even naar de stijl van de voorinner Andries Koornstra, prachtig.

Ze moesten teugen Simon de Groot, Andries Koornstra en Wiebe Dijkstra. Wiebe von dat ie niet een best partuur had maar hij zat weer us een keer mis. De eerste 2 keer wudde ut 6 geliek en pakte Dijkstra c.s. wat gelukkig een spul. Piet Stellingwerf is wat van slag de laatste tied, hij het de vorm niet. Een daar paste sien maat Iesy Brandsma zich moeiteloos bij an die sloeg een vrachtwagen vol ballen buuten. Ut wudde 3-1 en 6-4 en nou was die watervlugge skoolmeester Simon de Groot ur as de kiepen bij om 4 om 1 te maken. Andries Koornstra leek op een gegeven moment de ouwe mullen de Bazuin wel ze ston ie voorin te maaien. En hij raakte se nou en dan oek nog een bal. Ut wudde oek nog 4 om 2 echter de volgende eersten pakten de Groot c.s. op 6-4 en ut laatste eerst op 6-6.

 Partij twee was Hobbe Kooistra met Tommie Zuiderhof teugen Klaas Kloosterman en Wiebe van Dijk. Nou dit wudde een skitterende partij tot 3 eersten geliek gaven se ulkaar goed partij. Toen liepen Zuiderhof en sien maat wat uut, dat kwam vooral deur die luchtkiekers die Hobbe naar ut perk sloeg. Die Klaas Kloosterman raakte nooit een bal goed dus wudde ut 4 om 3 voor partuur Zuiderhof. Op 4 om 3 en 6-6 geeft van Dijk een bal achterin an Tommie Zuiderhof, die maait met sien grote koleskep onderhands teugen de bal en die gaat boven. Dat was dus 5 om 3 maar partuur Kloosterman herstelde zich, er lagen dikke kaatsen en ze gaven die lange Zuiderhof nou ballen diet ie bovenhands moest slaan, en dat valt niet met want hij is hast 3 meter. Ut wudde 5 eersten geliek en, jim kenne ut wel rade 6 geliek. Die Van Dijk geeft een mooie strakke bal an Kooistra voorin, die slaat um uut maar recht in van Dijk sien vreet. Ja en dat mutte je niet doen, hij tikte de bal terug, die lange Zuiderhof dook ur nog heen met sien 3 meter maar kon ur niet bij. Klaas en Wiebe liepen een ereronde en ze waren vandaag nog niet thuus.

|Doorsturen

BuienradarAgenda