Sport

Copini 60+ wat minder spannend

Vier volledige parturen bonden de strijd aan met elkaar. 

Partuur 1 bestond uit Johannes Hinrichs, Jan Kwast en ook Gerrit Bijdeweg was weer vertegenwoordigt. Ze moesten tegen Frans Alberda, Andries Koornstra en de meest soepele van ut stel Iesie Brandsma. Nou die Brandsma begon ze te boetsen dat ie slietplakken in sien trainingspak kreeg. En oek nog een knorre missers en toen ie in ut perk ston had ie nog gien Skippybal rake kannen. Na een poep en een skeet stonnen ze dan oek 3 om niks achter. En ut wudde oek nog 6-4 maar toen passeerde de elastieken Andries Koornstra de kaats 6-6 dus. En net toen Gerrit Bijdeweg de kaats passere suu dook die Brandsma as een zwarte panter oppe bal en was ut 3 om 1. Toen dochten de toeschouwers nou gaat ut gebeuren. Maar nee, die Johannes Hinrichs kaatste as een leeuw, Jan Kwast hield sien vorm vast maar krijt nou wel een bitsje kak en Gerrit Bijdeweg kaatste met ut kopke. Frans Alberda vocht um nog wel naken maar Laurel en Hardy konnen gien deuk meer in een pakje zachte butter slaan. De laatste slag viel op 5 om 2 en 6-4.

 

De andere partij werd een bitsje spannender en die ging tussen Johan Zuiderhof, Sieds Swart en Wijtze Hempenius teugen Tommie Zuiderhof, Simon de Groot en Douwe Broersma. Weer broedermoord dus en nu gingen Johan Zuiderhof en sien maten vliegend van start. Ze hielden de ballen wat voorin op Douwe Broersma en ut leek soms net asof die ston te volleyballen, se nuver sloeg ie naar de bal. En sien maat Tommie Zuuderhof moest opslaan en ston hast in ut perk maar nog sloeg ie de ballen voor. Ut was dan oek semaar 3 om niks voor Johan Zuiderhof en sien maten. Teugenstander Simon de Groot begon al wat vreemd uut sien ogen te zien. Maar ja toen zelfs Douwe Broersma op 3 om 1 en 6-6 en zitbal plaatste was het 3 om 2 en geloofden de mannen ur weer in. Het werd 3 eersten geliek en 4-6 en toen Tommie Zuiderhof oek nog een zitbal plaatste werd het 3 om 4 en waren ze erg gelukkig en begon zelfs Simon de Groot weer te lachen.  Johan, Sieds en Wijtze vielen nou staande in slaap en daar profiteerden Douwe Broersma en sien maten van, en op 3-5 en 0-6 viel het doek. 

 

Komende zaterdag kaatsen de 60 plussers weer op het Eendracht veld, het begint om 13.00 uur en iedereen is welkom maar wel op 1.50 meter van ulkaar staan.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda