Sport

Copini 60+ veldkaatspartij 2019

Zaterdag 7 september 2019 vond de jaarlijkse Copini 60+ harde bal veldkaatswedstrijd tezamen met de Weinstube/Lachende Koe zachte bal wedstrijd plaats op het kaatsterrein van de KV Eendracht te Harlingen. Deze wedstrijden stonden voor 10 augustus op de wedstrijdkalender, maar konden toen geen doorgang vinden door de slechte weersvoorspellingen met zomerstormen en slagregens. Nu kon er onder prima weersomstandigheden gekaatst worden en gingen de partijen om 10.30 uur van start.

Er werd gekaatst in drie omlopen met wisselende partuur samenstelling volgens het zaalkaats reglement om de individuele prijzen die bestonden uit Jumbo cadeaubonnen en tassen levensmiddelen. Door de wisselende partuur samenstelling per omloop, was het heel goed mogelijk om bijvoorbeeld de eerste partij winnend af te sluiten en de tweede vervolgens weer dik te verliezen. Daardoor bleef het tot het einde van de laatste omloop spannend en waren voorspellingen vooraf niet te maken. Dat bleek ook wel na berekening van de einduitslag.

Slechts een kaatser had alle drie partijen winnend afgesloten met het maximum van 21 punten en maar liefst vijf kaatsers behaalden 16 punten. Hierbij geven dan het aantal punten tegen de doorslag voor de juiste klassering. Bij tweemaal twee kaatsers was ook dat aantal gelijk en wordt er naar de scores punten laatste eersten gekeken. Na het bedanken van de hoofdsponsor Copini, dagsponsor Jumbo supermarkt Olaf Hermus en Elisabeth de Groot voor het vervaardigen van de prachtige krans, werden aan de vier prijswinnaars de Jumbo tassen met cadeaubonnen uitgereikt. 

 

Eindstand prijswinnaars Copini 60+ veld kaatspartij 2019

1 Johannes Hinrichs              21   6 8

2 Rick Vlieger                          16   9 4

3 Tjeerd de Jong                     16   9 0

4 Klaas Kloosterman             16 10 4

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda