Sport

Copini 60+ veldcompetitie 2019

Pollie Kwast, IJsbrand Brandsma en Geert Voogd tegen Piet Stellingwerf, Sieds Swart en Thom Zuiderhof

Er was een redelijk grote opkomst bij de eerste 60 + Copinikaatspartij op het Eendrachtterrein. En er waren enkele nieuwen bij, en niet de minsten. Onder andere Pollie Kwast jr, Sieds Swart een zeer toeke kaatser uit Sexbierum inmiddels woont hij in Harlingen, een andere topper was Simon de Groot uit Midlum. Pollie Kwast cs moesten eerst tegen Piet Stellingwerf c.s. En ut rook vloog ur soms of bij vooral Pollie Kwast maar och lieve mesen wat kaatste die Piet Stellingwerf met de hasses. Kaastkes legge van Pollie en dan met behulp van sien uutstekend kaatsende maten toeslaan. In ut perk lieten Pollie c.s. het wat zitten en zo trok partuur Stellingwerf c.s. met 2-5 en 2-6 aan het langste eind.

 

Rick Vlieger en Jan Kwast tegen Simon de Groot en Hobbe Kooistra

Ook hier twee kanjers in het veld en hier viel vooral de verre uitslagballen van Rick Vlieger en Simon de Groot op. De bunker is ur niet meer anders hadden ze daar sommige ballen op veegt. En dan de twee B maten, die Jan Kwast sloeg as een wild en mooie dikke kaatsen en wij hadden ut gevoel dat Hobbe Kooistra in sien tweede jeugd kwam. Op het eind maakten Simon de Groot en Hobbe Kooistra toch wat minder fouten en wonnen ze met 3-5 en 0-6.

 

Douwe Broersma en Andries Koornstra tegen Klaas Kloosterman, Wiebe Dijkstra en Wiebe van Dijk

Dit waren twee parturen uit de wat lagere regionen maar lieve mesen wat kaatsten die spannend. Wiebe Dijkstra moest duidelijk even warm worden maar toen hij dat was ging de man los. Andries Koornstra had wat teveul voor en buuten maar herstelde zich ook. Bij de stand 1-2 en 6-6 sloeg Douwe Broersma voor en was er een gaatje 1-3. Maar dat maakten ze weer dicht door goed uitslagwerk van Andries en Douwe die lagen dikke kaatsen. Op 3-3 en 6-4 gaf Andries een bal voorin en die kreeg Wiebe van Dijk op sien hasses, 4-3. Klaas Kloosterman begon de vorm te krijgen sloeg dikke kaatsen en sloeg, net als Wiebe Dijkstra goed op. Het werd uiteindelijk 5-5 helaas sloeg Andries toen twee voor en een buiten. Met 0-6 werd er gedraaid en sloeg Andries een kaats vliegend voorbij, maar bij de stand 2-6 en een klein skietkaatsen suu Andries um voorbij slaan maar kreeg de bal op sien olimpiese billug, 7 punten voor partuur Kloosterman dus.

 

Volgende week maandag om 19.15 uur is er weer competitie en als u mee wil doen is u van harte welkom. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda