Sport

Copini 60+ partij loopt naar de finale

Het loopt naar sien eind, de Copini 60+ competitie, en de eerste vijf binne hast al bekend op een kleinigheid na. Bij de eerste partij zat de nummer 2 oppe lijst Tommie Zuiderhof en hij kaatste met Wiebe van Dijk, ze moesten teugen Geert Voogd en Andries Koornstra. 

 

Dat leek spannend te wudden, Tommie die sien vorm weer wat terug krijt, sloeg in ut eerste eerst die mannen om. Ut leek wel at se in ut vijandelijke perk achter de muggen anzaten, ze sloegen ze inne lucht en alles mis. Maar toen kwam Andries anne stuit en die kan anders krekt in maar hij docht nou, ik loop maar us een eindsje over. Met ut gevolg dat Tommie ze diep achterin kreeg en daar moest die jonge even an wenne. Ut wudde dus ut eersten geliek, en ut volgende eerst had Tommie de balsjes deur. Ut wudde spul om ut eerst voor Tommie en Wiebe, en toen op 6-6 Geert een heinebal achterin gaf dook de atletiese Tommie naar de bal en sloeg de kaats voorbij 3 om 1. Andries liep nou ze ver dat ie Wiebe hast een han geve kon voorin, en Geert had de vorm nog niet. Geert had nog wel een paar nuvere grappen maar die sloegen niet an. Op 4 om 1 ston Wiebe anne stuit en die gaf maar liefst 4 zitballen. Ut waren van die Sjouke de Boer ballen en die sloegen ze in ut perk wel een meter of drie mis. Op 5 om 1 en 6-6 sloeg Wiebe kundig de kaats voorbij, hij had ut daarna ze inne billug dat ie 2 dagen plat legge moest. Tommie verzamelde mooie puntjes voor ut klassement.

 

Er volgde nog een mooie partij tussen de parturen Simon de Groot, Jan Kwast en Iesie Brandsma teugen Frans Alberda, Johannes Hinrichs en Douwe Broersma. Dus moest de koploper Douwe weer los, op Iesie na kanne ze allemaal nog hoog eindige. Simon begon drekt Frans te bestoken met van die hoge rotballen en dat moest even wenne. En oek tikte die Simon achteruut weg nogal us een boven ze kwamen dan oek een spul voor. Hierna herstelden de mannen en begon Johannes met sien grote klauwen goed uut te slaan en anne opslag scoorde hij oek regelmatig. Ut wudde 2 om 2 toen moest Douwe anne stuit en dat ging nou eindelijk us redelijk goed. Van sien uutslag zei Frans, nou hest an beide kanten 15 meter over maar nee hur de slaast die lui liek inne vreet. En dat was ze, dat wudde echter oek beter, ur kwam oek nog een woordenwisseling. Der viel een bal wel of niet buuten, die Kwast zei natuurlijk buuten, daar wuuden de teugenstanders niks van wete. Age had ut niet sien dus een neie slag. Ut wudde 4 om 4 en 2-6 en dat eerst pakte Douwe en sien maten dus kwamen ze eindelijk voor 4 om 5. Ut wudde 4 om 5 en 6-6 met een kaats, die kreeg Jan Kwast voorin en sloeg ie niet voorbij, einde partij. Koploper Douwe Broersma was ze blied die liep een ere ronde en 2 dagen later was ie nog niet thuus.

 

De stand:

No., Deelnemers, Eersten voor/tegen

1. Douwe Broersma                62  42

2. Thom Zuiderhof                51  35

3. Frans Alberda    47  39

4. Simon de Groot                  46  23

5. Johannes Hinrichs             46  27

6. Jan Kwast            41  45

7. Wiebe van Dijk39  22

8. Klaas Kloosterman            39  32

9. IJsbrand Brandsma            35  44

10. Andries Koornstra           33  44

11. Gerard Voogd  20  25

12. Sieds Swart      19  20

13. Johan Zuiderhof              17  25

14. Pollie Kwast    15  23

15. Wijtze Hempenius           14  15

16. Hobbe Kooistra                12    8

17. Piet Stellingwerf              10  12

18. Gerrit Bijdeweg                  7    2

19. Eddy Sjollema                                     6  12

20. Wiebe Dijkstra                   5    6

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda