Sport

Copini 60+ kaatspartij

Na de zomercompetitie, die elke maandagavond op het veld van kaatsvereniging Eendracht is gespeeld, werd afgelopen zaterdag de Copini 60+ kaatspartij georganiseerd. Douwe Broersma, zelf ook een kaatser, die meedoet aan de 60+ partijen, had het allemaal goed voorbereid en geregeld.

Vlnr Johannes Hinrichs, Thom Zuiderhof, Wiebe Dijkstra, Jetze Nagel en scheidsrechter Age Tichelaar. (Foto: Sandra Bos)

De partij was, samen met de Lachende Koe-partij, verplaatst naar afgelopen zaterdag en Douwe was zelf op vakantie. Sandra Bos en Yvonne Stam namen de organisatie zaterdag voor hun rekening.

Even na 10.00 uur werd er begonnen. Twaalf kaatsers kaatsten allemaal drie keer, steeds met andere maten. Er was een internationaal spelersveld, met bijvoorbeeld Jetze Nagel uit Makkum. Douwe had samen met Wiebe van Dijk de eerste ronde van de halve competitie geloot; de andere twee speelrondes had hij door een computerprogramma laten bepalen. Er werd meteen fel gestreden, hoewel er niet om een boerderij werd gekaatst, maar om Jumbo-bonnen.

Toen de eerste regendruppels vielen, zochten de kaatsers een schuilplekje. “Anders eerst nog maar een bakje koffie”, bedacht Jan Kwast. Zeker drie buien vielen er tot twaalf uur en even zoveel keer werd het kaatsen direct gestopt. Of waren ze van suker, die mannen.

 

Maar na twaalf uur bleef het droog. Na twee wedstrijden hielden de mannen wat langer pauze dan na de eerste partij. Alle begrip natuurlijk, ze zijn de jongsten niet meer. Uiteindelijk viel rond twee uur de laatste slag. Sandra en Yvonne hadden, samen met scheidsrechter Age Tichelaar, die werd bijgestaan door zijn assistent Klaus van Dijk, de uitslagen goed bijgehouden. Een ingenieuze uitleg op papier van Douwe zorgde ervoor dat  de voor- en tegeneersten én de voor- en tegenpunten van het laatste eerst van een partij voor elke kaatser individueel werden opgeschreven. Na het optellen van de voor- en tegeneersten was bekend wie er met een prijs naar huis ging en wie niet.

Wiebe van Dijk, die zelf meekaatste bij de Lachende Koe, met een compleet PvdA-partuur met wethouder Hein Kuiken en Bartele Boersma, was bereid gevonden om de prijzen uit te reiken. Met de nodige humor doorspekt, sprak hij mooie woorden, vlak voor ’t Skuulhoekje. De Jumbo-tassen en -bonnen waren voor: 1) Wiebe Dijkstra, 2) Thom Zuiderhof, 3) Johannes Hinrichs en 4) Jetze Nagel. Een woord van dank is nog op zijn plaats aan de beide sponsoren Copini Opticiens en Jumbo Olaf Hermus

|Doorsturen

Buienradar



Agenda