Sport

Copini 60+ kaatscompetitie

 

Partuur 1 Johannes Hinrichs, Douwe Broersma en Teake Koster moesten teugen partuur 2 Peter Kwast, Kassie v.d. Heide en Tommie Zuiderhof. In het begin een gelijk opgaande partij, waarbij de parturen beurtelings een eerst pakten. Partuur Hinrichs kwamen elke keer een eerst voor, maar kon die voorsprong niet vasthouden en uitbreiden. Bij de stand twee eersten gelijk en zes gelijk met een kaats ter hoogte van de middellijn, sloeg Douwe de gevreesde snelle opslagbal van Peter Kwast echter prachtig boven, 3-2. Dat kwam deur de afgekeurde Belgische want diet ie an had. En weer kwamen Kassie v.d. Heide c.s. langszij en werd het 3 eersten gelijk. Het volgende eerst kwam op naam van Thom Zuiderhof, die met sien onberekenbare effectvolle opslag 3 zitballen op rij scoorde en sien partuur voor het eerst in deze partij op voorsprong zette, 3-4. Peter kreeg meer succes met sien opslag doordat Douwe en Johannes in het perk nog niet een skippybal meer rake konnen en Kassie daarinteugen eindelijk wel us een bal raakte attie uutslaan moest. Een spannend en hoopgevend begin eindigde in een troosteloos einde voor Hinrichs c.s. op de stand 3-5 en 0-6.
 
Partuur 3: Pollie Kwast, Ysie Brandsma en Andries Koornstra teugen partuur 4: Wiebe van Dijk, Geert Zeilmaker en Frans Alberda. Pollie is natuurlijk een toeke opslaander maar die Zeilmaker en Alberda hadden dat goed inne macht. Trouwens op 6 geliek pakten ze wel ut eerste eerst toen Andries Koornstra de bal a la Johannes Brandsma onderhands voorbij sloeg. Ysie Brandsma kreeg een paar ballen voorin, hij sloeg se fuul dat sien arm hast uut lid was. En die Zeilmaker had een goeie dag, dat is wel us anders. Hij gooide 3 ballen tussenin die dingen donderden recht naar beneden. Ut wudde dan oek 4 om 1 voor partuur Zeilmaker. En op 4-1 en 6-6 moest Van Dijk opslaan en ut was een dikke kaats, want die had Alberda neerleit. Die Tuuten (Wiebe) haalt uut en krijt de bal op sien muus vanne han, buuten en voor hij was van alles. Maar sien maten hielden de hasses urbij, Alberda sloeg poer best op en gaf Pollie een paar hoog achterin. Nou die was oek niet echt in vorm hij sloeg 2 wel een week mis. Op 4-2 en 6-4 gaf Frans een voorin maar net toen deed Andries even een tukje hij skrok um dood en ut was 5 om 2. Uuteindelijk wudde ut 5-2 en 6-6 en Van Dijk weer anne stuit, ut hele zootsje docht dat de bal voor ging maar hij zat ur nou wel in, einde vanne partij.
 
Nummer 5 Bote Brandsma, Simon de Groot en Sierds Swart moesten teugen nummer 6 Jan Kwast, Klaas Kloosterman en Kerst Heide. Eigenlijk moesten Simon en Sierds met sien tweeën kaatse en dat hadden ze oek liever had. Maar ineens meldde zich de oud hoofdklasse kaatser Bote Brandsma zich. En dat ging wat moeilijk, Bote probeerde nog ouwerwets de boetsen maar dat lukte niet met 2 neie heupen. De ballen donderden voor sien poten oppe grond. Jan Kwast en Klaas Kloosterman hun opslag was oek niet om naar huus te skrieven. En ze hadden oek de pech dat ur nog al us een bal net oppe liene viel. Ut was oek semaar 4 om niks, Jan sien moed zakte um inne skoenen en Heida leek wel an ut vliegemeppen. Ze kregen nog wel een eerst 4 om1 maar ja de enige in redelijk vorm, Klaas Kloosterman kon ut oek niet alleen behappe. Op 5 om 1 en 6-2 viel ut doek voor partuur 6.

|Doorsturen

BuienradarAgenda