Sport

Copini 60+ kaatscompetitie

Piet Stellingwerf, Sieds Swart en Wiebe Dijkstra tegen Frans Alberda, Thom Zuiderhof en Andries Koornstra

Het was zonnig op het Eendrachtterrein maar se koud as roet en daar hadden de oudsjes last van. Partuur 1 was natuurlijk een poerbest partuur, zij hoefden niet te wisselen dus hielden ze een ijzersterk perk. Wel vlogen de opslagballen van Frans Alberda as een raket maar as ie an e opslag was dan was ut perk een klein bitsje te kort. Daar komt natuurlijk bij dat Stellingwerf en Swart twee proffesoren binne in ut kaatsen en se kan je hun winst met 5-1 en 6-0 oek makkelijk verklare.

 

Simon de Groot en Jan Kwast tegen IJsbrand Brandsma en Klaas Kloosterman

Dit was even spannender en Brandsma die had deze avond een slaghout an sien klauwen en daar sloeg ie oek nog best met oek. Ja en als je dan tegen Simon de Groot mutte dan krij je natuurlijk een billug werk. Zeker omdat hij ook nog goed werd gesteund door zijn voorinse Jan Kwast. Klaas Kloosterman vocht as een leeuw en Brandsma sien ballen vliegen weer as kenonkoegels. Bij de stand 5 -4 leken Brandsma cs nog terug te komen maar ze hadden wat pech en verloren de partij met 5-4 en 6-2.

 

Hobbe Kooistra en Gerard Voogd tegen Douwe Broersma en Wiebe van Dijk

Dit was ook aardig spannend Van Dijk had eerst wat moeite om in te komen maar toen hij een stapje overliep werd het een stuk beter. Aan de andere kon Geert Voogd ook niet echt in maar die liep niet een stapje over maar wel een meter of vijf. Douwe Broersma cs namen een 1-3 voorsprong maar door goed op en uitslag van Hobbe Kooistra kwamen ze terug tot 3-3 en liepen zelfs door tot een 4-3 voorsprong. Van Dijk liet voorin wat teveel ballen voor zijn maat Broersma stuiten maar dur kwam hast gien stuit in, die ballen daar kon die jonge dus niet bij. Het werd nog 4-4 en 6-6 toen Kooistra en sien maat wat gelukkig ut eerst pakten, 5-4. In het laatste eerst pakten Kooistra cs de winst bij de stand 5-4 en 6-2.

|Doorsturen