Voetbal

Compleet nieuwe staf fc Harlingen gestart met voorbereiding nieuwe seizoen

Op de achtergrond is de Technische Commissie van fc Harlingen intensief bezig geweest met de samenstelling van de nieuwe staf rondom de selectie. Kersverse hoofdtrainer Erik Katje krijgt Matthieu Visser als assistent naast zich, Bote Teerling als leider en Syb Vogel gaat de rol als teammanager op zich nemen. 

Assistent-trainer Matthieu Visser brengt een schat aan ervaring mee. Zijn voetbalcarrière begon als kabouter onder Kees en Miep bij V.V. Harlingen. Op zijn 18e kwam hij bij de A-selectie waar hij twintig jaar gespeeld heeft. Vervolgens heeft hij twee jaar ervaring opgedaan als assistent-trainer van V.V. Harlingen 1 onder leiding van Johan van Slooten. Na de fusie tussen V.V. Harlingen en RKVV Robur speelde hij enkele jaren in fc Harlingen 2 en tegenwoordig speelt hij met veel plezier in fc Harlingen 3. "Mijn eerste doel is om een hardwerkend team met een absolute wil om te winnen neer te zetten", zegt Matthieu Visser. "Mijn kwaliteiten liggen in het helder en duidelijk coachen van spelers, het begeleiden van jonge spelers en het stimuleren en enthousiast houden van elke speler in de selectie."

Bote Teerling is een geboren leider. Hij begon zijn leiderschapsrol bij het team van zijn zoon Nick, toen nog in de E's. Sindsdien is hij meegegroeid en leidde hij afgelopen seizoen de JO19-1, samen met trainers Remko Zandberg en Jesse Mulder, naar hoofdklasse niveau. Nu maakt Bote de stap naar de senioren, waar hij zijn leiderschap voortzet. Tegelijkertijd blijft hij actief in het zaterdagvoetbal. Komend seizoen is hij ook leider van de JO15-1, het team van zijn jongste zoon.

Siefko Jager jr. en Jelte Kroes blijven net als afgelopen seizoen verantwoordelijk voor het tweede elftal. 

De eerste training onder leiding van Erik Katje staat gepland op dinsdag 13 augustus. Het oefenprogramma volgt nog. De bekerwedstrijden starten op zondag 1 september en de reguliere competitie begint op zondag 22 september.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda