Casparii/pizzeria Pompeï zaalvoetbalcompetitie

Daan Schaaf vocht um naken in de wedstrijd Broodje Nuchter-ZWF/Poelstra, maar verloor toch met 17-0.

Friesland Direct – van der Meulen   0-1

De nummers 3 en 4 moesten het tegen elkaar opnemen, en dat werd een voor zaalvoetbal ongewone uitslag. De eerste acht minuten werd er leuk gevoetbald door beide teams met zo nu en dan een schot op het doel. Van der Meulen was het eerst echt gevaarlijk maar het schot van Zuiderhof ketste op de paal. Wat ook opviel was dat er weinig overtredingen waren in deze wedstrijd, en dat is wel eens anders met de boys. Drewes Janssen probeerde het in de laatste seconden van de eerste helft nog met een pegel op doel, helaas voor hem stond keeper Panbakker op de juiste plaats. Het was duidelijk een wedstrijd van oud, FD, tegen jong, v.d. M. Niels Vlottes bood Drewes Janssen de kans om te scoren maar Drewes had de hasses ur niet bij en schoot naast. Aan de andere kant roste Arjan Outhuyse een bal tegen de kruising. Toen volgde een schot van Remco Zandberg op doel, bal was zeker hiet want keeper Reijinga liet de bal los en Frank Clausz Coockson strafte dat af, 0-1. FD probeerde van alles en Albert Nieuwenburg miste op een haar na het doel en zo bleef het in deze leuke wedstrijd 0-1, rare stand.

Broodje Nuchter – ZWF/Poelstra    17-0

Nou dit werd ook een heel vreemde uitslag, 1-0 is dat maar 17-0 is nog een tikje vreemder. Nuchter staat nummer één en ZWF/P is tiende dus dat ze het moeilijk kregen was duidelijk. De eerste helft leek het nog aardig, wel nam BN de leiding door een treffer van Arjan Outhuyse, 1-0. Toen stagneerde het doelpunt maken even totdat Sylvester Feenstra tussen een woud van benen door 2-0 maakte. ZWF/P beperkte zich tot verdedigen en nu werd een passje van Sylvester Feenstra goed benut door Arjan Outhuyse, 3-0. En nog in de eerste helft slalomde Cyrus Boereman door de defensie en was het 4-0. In de tweede helft werd het een walk over en werd ZWF/P weggespeeld. Wel stopte de BN keeper een pegel van Bram Schaaf en schoot Bram nog een op de lat. BN ging los: Nils Podt maakte 5, Arjan Outhuyse maakte nog 3, Sylvester Feenstra tikt nog 4 binnen en Cyrus Boereman hield het bij 1, eindstand 17-0.

Schilder v.d. Ploeg, Kantine Waddenhal – Manutec     8-0

Ook hier vielen de meeste doelpunten in de tweede helft, de eerste helft was ut wat gegriem op ut middenveld. vdP/Kantine waren sterker en aanvallender maar een doelpunt maken lukte niet direct. Pas toen Stefan Adema vanaf de zijlijn sien klein Duimpje skoen teugen de bal zette vloog het leer binnen, 1-0. Manutec kon niet echt een vuist maken en waren niet bij machte de defensie te slechten. In de tweede helft lukte het Stijn Schakenbos om wel te scoren, 2-0. Sjouke Bootsma kwam daarna met een listig lobje 3-0. Het was toen maar goed dat Manutec keeper wat ballen pakte. Sjouke had de smaak te pakken en maakte ook nog eens 4-0. Het was over en uit met Manutec, Stefan Adema joeg een vrije trap binnen, 5-0, Ralf van Hurck gaf een splijtende pass op Stijn Schakenbos, 6-0, als een scheermes sneed de kleine slurp, Ralf van Hurck door de defensie en hoppa 7-0 en Stijn Schakenbos maakte de laatste, 8-0.

Nesta shipping/cafe Reckneck – BuurtBazen                   5-2

Nesta was helemaal in een nieuwe outfit, donker blauw met lichtblauw aan de zijkant. Die jongens zeiden, die Reckneck het zeker kienderbijslag beurt, ik weet het niet. De BB boys gingen in de aanval en namen via Mohamed Daher verrassend de leiding, 0-1. Beide teams vielen fel aan maar troffen aan beide kanten een goede keeper. Een mooie bal van Harmen ten Hoeve op zijn broer Tobias betekende 1-1. Hassan Almala van de BB schoot jammerlijk op de paal. Tjeu Visser plaatste op Paolo en die raakte wel de roos, 2-1, en uit een vrije trap maakte Paolo ook nog 3-1. Djan el Khadr speelde zich mooi vrij en het was weer spannend 3-2. Abdelhak Zoundri ramde een bal op de paal. Tobias ten Hoeve miste nog een strafschop alvorens Harmen ten Hoeve met 2 treffers de eindstand op 5-2 zetten.