Cascomontage/VVH verzuimd tegen Sudosa-Desto winst te boeken

Op zaterdag 1 oktober stond de eerste wedstrijd van dit seizoen op het programma voor Cascomontage VVH. Tegenstander was Sudosa-Desto uit Assen. In het seizoen 2022-2023 zal het eerste herenteam vaak een beroep moeten gaan doen op het jongensteam van VVH. Dit vanwege de afwezigheid van een aantal basisspelers door blessures en andere verplichtingen.

Er zijn een aantal talentvolle jongens die al mee aan het trainen zijn met het eerste herenteam. Hierdoor zullen de jongens zich optrekken aan het niveau en zodoende zal straks de overstap naar het eerste herenteam makkelijker gaan worden. Afgelopen zaterdag waren er maar zes eigen spelers beschikbaar voor de wedstrijd. Jochum Rijpma en Hessel Wijbenga, waren bereid gevonden om mee te spelen en zaten in geval van blessureleed op de bank. Trainer/coach Ous Spijkstra begon in de eerste set met de volgende opstelling: Henrijs Bernans en Rik Sijtsma als passer-lopers, Floris Meijer en Meindert Paul Kwast als middenaanvallers, Ewout Schat als spelverdeler en Reinier Kwast als diagonaal en tevens aanvoerder.

De voorbereiding van de Harlingers was verre van ideaal te noemen. Door blessures en andere verplichting wist het team namelijk geen enkele keer met volledige selectie te trainen. Echter kregen de gasten uit Assen geen vat op de service en met name de aanvalskracht van Reinier. Zodoende werd de eerste set met gemak in het voordeel van VVH beslist met 25-14 als eindstand.

De tweede set gingen de Harlingers op dezelfde voet verder. Echter bij een stand van 15-15 haperde de motor. Sudosa- Desto had in de passing en verdediging de zwakke plek gevonden. De afspraken in de verdediging bij VVH waren niet duidelijk, waardoor de Assenaren naar harte lust konden scoren. Ook had Sudosa-Desto met Tom Barelds een speler binnen de lijnen die bijna elke bal tegen de grond wist te krijgen en zodoende onhoudbaar was. Toch kwam de mannen van Cascomontage aan het eind nog terug, maar dit bleek te laat. De set eindigde in het voordeel van de gasten met 21-25.

De derde set was weer een prooi voor VVH. Renier nam als aanvoerder zijn ploeg bij de hand en scoorde elke bal die hij in zijn handen kreeg. Ook de serveseries van Rik en Ewout zorgden dat de problemen in de passing en verdediging minder zichtbaar waren. De eindstand van 25-18 van deze set stond zodoende binnen no-time op het bord.

Helaas werden de vierde en vijfde set binnengesleept door Sudosa-Desto, respectievelijk 22-25 en 11-15. Reinier was in deze sets helemaal moe gespeeld door het hoge aantal ballen die hij had ontvangen. De basis waar het verkeerd ging was de passing en verdediging. Doordat de passes van VVH veel bleven hangen op de 3 meterlijn, was er nauwelijks dreiging van de middenaanvallers. Hierdoor kwamen buitenaanvallers Henrijs en Rik zelden door de blokkering op de buitenkant. Ook de afspraken in de verdediging zullen met iedereen moeten worden doorgesproken. Doel voor de komende weken zal zijn om de passing en verdediging op orde te gaan brengen. Volgende wedstrijd zal gespeeld gaan worden op 8 oktober om 19.00 uur in de Waddenhal. Dios uit Oldemarkt zal dan de tegenstander zijn.