Sport

Cascomontage/VVH verslaat DIOS

Op vrijdagavond 17 september 2021 stond Cascomontage/VVH voor de eerste wedstrijd tegen DIOS uit Oldemarkt. Voor de Harlingers zijn de verwachtingen dit seizoen hooggespannen. Het team heeft zich namelijk onder andere versterkt met Ewout Schat. 

Ewout begint hiermee aan zijn derde periode als speler in Harlingen. Henrijs Bernans leek afscheid te hebben genomen van het volleyballen omdat dit niet meer viel te combineren met zijn privé. Echter is hij ook dit seizoen beschikbaar voor het eerste herenteam. Naast deze twee mannen heeft ook Rutger Zoodsma zich bij VVH aangesloten. Rutger heeft de afgelopen jaren eredivisie gevolleybald in diverse Europese competities. Na afgelopen seizoen bij VBC Waremme in België te hebben gespeeld, heeft hij besloten zijn eredivisieloopbaan te beëindigen en op amateurbasis voor Cascomontage/VVH uit te gaan komen. Een welkome aanvulling. Het team staat dit seizoen onder leiding van Ous Spijkstra, een ervaren en gedreven trainer/coach die altijd gaat voor het ultieme doel. Met deze versterkingen heeft het team de sterkste passlijn en aanvalslijn in de regiodivisie. Hierdoor zijn zij een van de favorieten voor de titel. Voor deze eerste wedstrijd begon Ous met buitenaanvallers Rutger Zoodsma en Marnik Agema, Floris Meijer en Sjoerd Tekstra op de middenas, spelverdeler Meindert Paul Kwast, diagonaal Reinier Kwast en libero Pieter Leijenaar. Daarnaast had Ous de beschikking over Jeroen Meijer, Rients Leijenaar, Rik Sijtsma en Henrijs Bernans. Ewout Schat is herstellende van een enkelblessure en kon dus niet deelnemen aan de wedstrijd. 

 

Gedurende deze eerste wedstrijd kon je echt merken dat VVH zoekende was naar wedstrijdritme. Ook was het veel afstemmen tussen de vaste en nieuwe spelers. Hierdoor haalden de Harlingers over de hele wedstrijd gezien een redelijk niveau, maar het was geen sterke wedstrijd. Rik werd enkele malen ingebracht voor de service, om zodoende de passing van DIOS te ontregelen. Ook Henrijs betrad een aantal keer het veld om de passing en verdediging te versterken. Marnik haalde deze wedstrijd een hoog niveau met zijn aanval en werd ook geen enkele keer afgestopt. Door zijn enorme sprongkracht kon hij de bal telkens hard over de blokkering tegen de vloer timmeren. Ook Pieter speelde als libero een goede wedstrijd. Hij wist met zijn passing en reactiesnelheid in de verdediging van grote waarde te zijn voor het team. Het was geen zware wedstrijd en grote verschillen in setstanden werden in de eerste drie sets niet gemaakt (22-25, 24-26 en 23-25). Pas in de laatste set ontdeed VVH zich van DIOS en zette als eindstand 17-25 op het scorebord. 

 

Het basisniveau zal de komende weken omhoog moeten om de verwachtingen, die er aan dit seizoen kleven waar te kunnen maken. De aanvalskracht die er in deze ploeg zit moet er de komende weken meer uit gaan komen. Wel was al zichtbaar dat de passlijn sterk verbeterd is ten opzichte van afgelopen seizoen. Die straalt door met name Rutger en Henrijs veel rust uit. Desalniettemin heeft Cascomontage/VVH de eerste 5 punten op zak en staat hierdoor op de eerste plaats in de competitie. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda