Cascomontage/VVH H1 vergeet zich zelf te belonen

Op zaterdag 29 februari 2020 traden de volleyballers van Cascomontage/VVH H1 thuis aan tegen Banzo/Side-Out uit Slagharen. In Slagharen werden de Harlingers echt afgeslacht door Side-Out en kwamen er niet aan te pas. Echter was het nieuwe eerste herenteam van VVH totaal nog niet op elkaar ingespeeld en had tevens met Meindert Paul Kwast een nieuwe onervaren spelverdeler.

Nu inmiddels al richting het einde van het seizoen lijkt het team zijn draai gevonden te hebben. Er zit meer lijn in het spel van de Harlingers en wordt bij tijd en wijlen mooi volleybal gespeeld. Toch bevinden de Harlingers zich in een lastige positie. De laatste wedstrijd uit werd verloren tegen Rouveen. Een nieuwe nederlaag zou ervoor zorgen dat VVH echt in degradatienood zou komen. Reinier Kwast werd aan het begin van de tweede helft van de competitie benaderd om mee te spelen in verband met het tekort aan spelers door blessures en ziekte. Maar Reinier is nu een belangrijke speler binnen het team geworden om degradatie te komen.

De eerste set stuurde trainer/coach Simon Deschamps de volgende mannen het veld in: Op de buitenaanval Rients Leijenaar en Marnik Agema als buitenaanvallers, Sjoerd Tekstra en Klaas Leijenaar als middenaanvallers, Meindert Paul Kwast als spelverdeler, Reinier Kwast als diagonaal en Pieter Leijenaar als libero. Pieter is sinds enige weken de libero en voert deze taak zeer goed uit en is echt in vorm. Aanvoerder Hedzer Wiersma startte de eerste naast Simon aan de kant. Tijdens deze wedstrijd waren Henrijs Bernans en Rik Sijtsma niet beschikbaar wegens een blessure en ziekte. Side-Out nam echt heel duidelijk het initiatief in de eerste set. Met veel servedruk wisten zij de thuisploeg dermate onder druk te zetten dat de passing niet of nauwelijks bij Meindert Paul aankwam. Hedzer werd nog ingezet voor Rients om het tij te keren, maar dat mocht niet meer baten. VVH moest de eerste set laten aan de bezoekers met 12-25.

Voorafgaand aan de tweede set werd er door een van de spelers de volgende opmerking gemaakt: “Het positieve is dat we zo slecht als we nu aan het passen zijn, nooit een hele wedstrijd kunnen volhouden”. Deze uitspraak bleek in de tweede set zeker waar. Simon startte met dezelfde mensen als de eerste set. De passing lag een stuk beter waardoor er ook een aantal keren Sjoerd om de midden kon worden aangespeeld. Echter zat er achter de service van de Harlingers te weinig druk waardoor Side-Out naar harte lust op alle posities aan kon vallen. Ook hierdoor ging de tweede set naar Side-Out met 21-25.

In de derde en de vierde set lieten beten de mannen van Cascomontage meer en meer van zich af en namen in beide sets echt brutaal de leiding. Echter werd de derde set net niet door VVH binnengesleept. Een keiharde sprongservice van Reinier werd door Side-Out van de vloer gehaald en naar hun middenaanvaller gespeeld deze aanval werd door Klaas gekeerd maar de bal verdween net aan de buitenkant van de zijlijn. Hierna sloegen de mannen uit Slagharen toe en pakten ook deze set met 26-28. In de vierde set werd in de laatste fase van de wedstrijd een tactisch bal op de lijn uitgezien door de scheidsrechter en ging ook deze set naar de mannen van Side-Out met 23-25.

Na afloop van de wedstrijd was er frustratie bij de mannen van Cascomontage. Ze waren twee maal zo dichtbij setwinst en hadden gezien het spel van de laatste twee sets ook echt recht op twee punten. Na afloop vertelde trainer/coach Simon Deschamps: “Het is echt zonde dat we hier verliezen met 0-4, terwijl we op basis van de twee laatste sets echt wel punten hadden verdiend. Maar goed we moeten ook realistisch zijn we hebben de aflopen weken door ziekte en blessures maar met zes man getraind, terwijl we elf man op papier hebben. We hebben nog niets met een teamopstelling kunnen doen. Dan is het tijdens zo’n wedstrijd redden wat er te redden valt. Maar je start tegen zo’n tegenstander meteen al met een fikse achterstand. Dat kon je ook zien. De passing was in de eerste set ver onder de maat en in de service wisten tijdens deze wedstrijd alleen Marnik en Meindert Paul series te maken. Als je alles bij elkaar optelt verlies je hier terecht, maar het blijft wel zuur”.

Cascomontage/VVH H1 speelt dit seizoen nog zeven wedstrijden. Hierin zullen de spelers zich moeten realiseren dat elke wedstrijd nu een finale is. Alles zullen ze moeten geven om ook volgend seizoen in de derde divisie uit mogen komen. Ook zal het thuispubliek hierin een belangrijke rol spelen. De heren hebben die steun echt nodig om weer vertrouwen te krijgen en boven zichzelf uit te kunnen stijgen om zo mooie dingen te laten zien.

De eerstvolgende wedstrijd zal gespeeld worden tegen Dios uit Oldemarkt. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 7 maart om 19.00 uur in de Waddenhal. Hopelijk met een mooi resultaat.