Sport

Cascomontage/VVH gaat roemloos ten onder in Groningen

Afgelopen zaterdag 25 september jl. moest en de heren van Cascomontage/VVH hun tweede wedstrijd gaan spelen tegen Lycurgus in Groningen. Na de eerste wedstrijd met 0-4 te hebben gewonnen van DIOS, hadden de mannen aardig wat  zelfvertrouwen getankt. Ous Spijkstra stuurde de eerste set de volgende mannen het veld in: Rients Leijenaar en Rutger Zoodsma als buitenaanvallers, middenaanvallers Sjoer Tekstra en Floris Meijer, spelverdeler Meindert Paul Kwast, diagonaal Reinier Kwast en libero Pieter Leijenaar.

De eerste set tekende eigenlijk het beeld voor de gehele wedstrijd. Er was niet een enkel moment dat de Harlingers hun eigen niveau haalden. Door de hoge servedruk van de Groningers kon Meindert Paul het spelletje niet verdelen zoals hij dat graag zou willen. Het spel was te voorspelbaar. Daarom kwam Jeroen het veld in om het over te nemen van Meindert Paul, om zo toch iets te kunnen forceren. Echter had dit eerste niet het gewenste resultaat. Ook Marnik werd nog ingebracht voor Rients, maar ook hij kon niets meer betekenen. Ook het inbrengen van Ewout voor de service leverde wel punten op, maar de eerste set eindigde toch in 25-21 voor Lycurgus. 

 

De tweede set gaf hoop voor het vervolg van de wedstrijd. Cascomontage/VVH zette met services van Meindert Paul, Rutger, Floris en Marnik zoveel druk bij Lycurgus dat zij niet aan spelen toekwamen. VVH verpulverde Lycurgus met 9-25. Het vertrouwen was zo enigszins terug.  

 

Echter kwamen de Harlingers er in de derde en vierde set niet meer aan te pas. De passing was onnauwkeurig, waardoor de opties om een aanval te scoren beperkt werd. Er werden in de aanval te veel ballen gemist, waardoor er terecht de derde set en ook de vierde set werd verloren met tweemaal 25-20. Wel werd Ewout nog in deze sets ingebracht en kon op die manier nog belangrijk zijn voor het team. Ook was het mooi dat hij op deze manier wedstrijdritme op kon doen.  

 

Cascomontage/VVH zal komende week de nadruk moeten leggen op de service en passing, want daar schortte het echt aan tijdens deze wedstrijd. De eerstvolgende wedstrijd is op 2 oktober. Dit is de eerste thuiswedstrijd van de Harlingers en de tegenstander zal Dac uit Dedemsvaart zijn. De mannen zullen ongetwijfeld gemotiveerd zijn om een goed resultaat te behalen. De wedstrijd begint om 19.00 uur in de Waddenhal.  

 

Uitslagen VVH:

Lycurgus H4 - Casco Montage VVH H1             3-1

AVC '69 D4 - VVH D1                                              0-3 (beker)

CoVos D4 - VVH D1                                                 4-0

VVH D2 - SVW D2                                                     3-1 (beker)

VVH D2 - UDI D1                                     4-0

Far Ut MA1 - VVH MA1                                           4-0

SNVV MB1 - VVH MB1                                           2-1

SNVV XC1 - VVH XC1                                             0-4

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda