Cascomontage/VVH door overwinningen op DAC en Kangeroo bijna veilig

Op dinsdagavond 7 maart moesten de heren van Cascomontage VVH thuis aan gaan treden tegen DAC uit Dedemsvaart. DAC staat op een tweede plaats in de competitie en daarom zou de thuisploeg alles uit kast moeten halen om een goed resultaat te halen.

Echter bleek het een makkelijke avond te worden en behaalden ze een klinkende 3-1 zege. Trainer/coach Ous Spijkstra begon met Marnik Agema en Henrijs Bernans als buitenaanvallers, Sjoerd Tekstra en Floris Meijer als middenaanvallers, Ewout Schat als spelverdeler, Reinier Kwast als diagonaal en libero Rients Leijenaar. Als reserves begonnen Meindert Paul Kwast, Rienk Kooistra, Kjell Koster.

Tijdens deze eerste set was het zo dat Henrijs, Marnik en Reinier de meest scorende spelers waren. Heel eenvoudig liep VVH naar winst in de eerste set. Echter haperde de trein op een gegeven moment en werd Meindert Paul ingebracht voor Sjoerd voor meer stabiliteit. De eerste set ging vrij eenvoudig naar VVH met 25-20.

De tweede set liep de passing van de Harlingers niet en werd het spel voorspelbaar. Dit zorgde ervoor dat DAC met 18-25 de tweede set naar zich toe trok.

In de derde set was het weer VVH die zich gelden. Met harde aanvallen van Marnik en Reinier en goede blokkerende acties van Sjoerd en Floris wist de thuisploeg een voorsprong op te bouwen en deze ook tot het einde vast te houden. Reinier Kwast raakte in deze set geblesseerd en werd vervangen door Rienk. Er was even wat onduidelijkheid in het spel, maar VVH kwam niet meer in gevaar en trok ook de derde set naar zich toe met 25-22.

In de vierde set kwam Meindert Paul op de plek te staan van de geblesseerde Reinier. In deze set klopte alles. Ewout kon voortdurend spelers voor een eenmansblokkering zetten. De Harlingers liepen over DAC heen. Het leek alsof de mannen uit Dedemsvaart er totaal geen zin meer in hadden. De vierde set ging dik verdiend naar Cascomontage VVH met 25-14 en daarmee de wedstrijd met 3-1 naar VVH.

Op zaterdag 11 maart werd een thuiswedstrijd gespeeld tegen Captains/Kangeroo uit Hardenberg. Een tegenstander waar ook kansen lagen om weer een goed resultaat neer te zetten. Echter was het basisteam door vele zieken en blessures niet compleet. Er werd daarom een beroep gedaan op Rik Sijtsma en Remco Bronger uit heren 2 en Dennis Wetterauw en Jochum Rijpma uit jongens b. Ous Spijkstra begon met Henrijs Bernans en Marnik Agema als buitenaanvallers, Meindert Paul Kwast en Sjoerd Tekstra als middenaanvallers, Ewout Schat als spelverdeler, Rik Sijtsma als diagonaal en Rients Leijenaar als libero.

Tijdens de eerste set slaagde de thuisploeg er niet in om in de juiste flow te komen. Kangeroo speelde niet spectaculair maar profiteerde dat VVH niet bij de les was. Kangeroo haalde de eerste set binnen met 22-25.

Tijdens de tweede set werd er meer gewerkt en waren de Harlingers veel en veel scherper. Er werden onmogelijke ballen door onder andere Rients en Herijs van de vloer gehaald. Hierdoor kwam VVH wel in de juiste flow en leverde dit wel de energie op, die in de eerste set nog ontbrak. Ewout speelde erg sterk en met zijn services haalde VVH gemakkelijke de tweede set met 25-18 naar zich toe.

De ingezette lijn werd doorgetrokken naar de derde set. Marnik liet zien zowel met zijn aanval en ook blokkering erg belangrijk te zijn voor VVH. Helaas raakte Henrijs geblesseerd. Het lukte de speler van Letse komaf niet meer om aan te vallen. Hierdoor mocht Remco Bronger zijn debuut gaan maken bij Cascomontage/VVH. Remco kwam steeds bij het net in de ploeg en Henrijs kwam steeds in het achterveld voor Remco in de ploeg. Remco haalde een goed niveau en wist door zijn onvoorspelbare slag diverse keren de blokkering van de mannen uit Hardenberg te omzeilen.

Ook de derde set werd met gemak in het voordeel beslist van VVH met 25-10 als eindstand.

In de vierde set was de koek bij Kangeroo op. De Harlingers hoefden niet meer alles uit de kast te halen en ook deze set werd met 25-21 beslist in het voordeel van Cascomontage/VVH.

Door deze twee overwinningen lijkt VVH zich te gaan verzekeren van nog een seizoen in de derde divisie. Om definitief veilig te zijn, zal er zeker nog een tweetal overwinningen behaald moeten worden. De eerstvolgende mogelijkheid op een overwinning is op 18 maart. Cascomontage zal het dan in Zwolle moeten gaan opnemen tegen CSS. De wedstrijd zal om 15.00 uur gespeeld gaan worden op de Windesheim campus.